Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
"Ja...ja.." - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  “Ja…ja..”

  Ds. Henk Poot - 1 oktober 2010

  Het NOS-journaal vermeldde dat de bouwstop in de “bezette gebieden” niet werd verlengd. Even later kwam een jonge man in beeld, inwoner van Ramallah. Met een glimlach op zijn gezicht vertelde hij van zijn angst. Er waren zoveel nederzettingen om Ramallah heen en al die Joden waren zwaarbewapend en er moest er maar één zijn die zo gek was om te gaan schieten en dan een kind zou raken. De NOS-correspondent voegde even later toe dat de nederzettingen weer werden uitgebreid en sowieso illegaal waren en we kregen vervolgens nog een paar beelden te zien van drie caravans en een schuur met golfplaten als voorbeeld van wat een nederzetting is. Ik moet u zeggen: Ik heb nog nooit zoveel nonsens in 45 seconden tv gezien.
  Hoezo illegaal? Toon dat dan eens aan, zelfs met de laatste verdragen tussen de PA en Israël zijn de dorpen in Judea en Samaria niet illegaal te noemen. Hoezo uitbreiding van de nederzettingen? De Joodse dorpen, waarvan er ettelijke trouwens meer dan 5000 inwoners tellen zijn netjes onder het toeziend oog van de V.S in kaart gebracht. Er worden dus geen nieuwe settlements gebouwd, al suggereert onze nieuwsgaarder dat. Wat gebeurt is noodzakelijke uitbreiding van scholen, instituten en woonwijken binnen de grenzen van de bestaande gemeenschappen. En dan onze vrolijk ogende Arabier:
  Bent u wel eens in Psagot geweest? Dat is een van die nederzettingen bij Ramallah, het ligt er zelfs het dichtst tegenaan. Als u door het dorp rijdt of wandelt, misschien even na een bezoek aan het bijbelse Ai, want dat ligt hier, ziet u een lange muur, die de kleuterschool beschermt tegen scherpschutters uit Ramallah en u ziet ook zandzakken in de ramen van de huizen die uitkijken op dezelfde plaats. Ramallah heeft dat niet, heeft dat ook niet nodig. Ramallah heeft geen behoefte aan kogelvrije bussen voor het openbaar vervoer, geen teams die uitrukken als er een terroristische aanval is, geen hekken om de stad heen, geen nachtcamera’s die alles in de gaten houden.
  Ik snap wel waarom onze Arabier zo opgewekt oogt voor de camera van de NOS: hij staat heel Holland voor de gek te houden en krijgt straks een knipoogje van onze oorlogscorrespondent en een vette klop op zijn schouders van de PA-bonzen in Ramallah.”Goed gedaan Ali, je kunt geen moment ongebruikt laten om die Joden een hak te zetten en die journalist die heeft de moskee wel horen roepen, maar weet toch waar de minaret staat. Een nieuwe zeker. Dat van die gek die op kinderen schiet. Aardig bedacht!”
  Het journaal gaat verder, onze persmuskiet zit weer achter zijn pilsje in zijn viersterrenhotel en we krijgen een item over een natuurramp in Kenia. En weet u, dat ik me steeds meer af begin te vragen wat daar nu weer van waar is?

  Over de auteur