Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Evelien van Dis - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Sprekers

  Evelien van Dis

  “Met Israëls feesten kijken naar Gods Toekomst in Bijbelwoorden Verbeeld.”

  Kennismaken

  Evelien van Dis was ongeveer dertig jaar lang docent beeldende vorming geweest op een reformatorische scholengemeenschap. Van december 1998 tot februari 2009 woonde ze als vrijwilliger in Jeruzalem en werkte onder andere in een boekwinkel aan de Jaffastraat. Voor de etalage van die winkel maakte ze wekelijks een etalageposter met Bijbelteksten waarbij ze het leesrooster van de synagoge volgde. Dat leesrooster bevat de parasja, een lezing uit de vijf boeken van Mozes (Thora) in zoveel gedeelten als er jaarweken zijn, en de haftara, een lezing uit de profeten. Uiteindelijk leverde het maken van deze etalageposters het boek Bijbelwoorden verbeeld op met veertig afbeeldingen. Bij de achtergronden van haar werk en de over kennis die ze in Israël mocht opdoen, kan Evelien prachtig vertellen. Hierbij spitst ze haar verhaal toe op de groep en de tijd van het jaar waarin ze spreekt.

   

   
  Evelien van Dis spreekt onder meer graag over de volgende thema’s:

  – Haar boek en schilderijen
  – De Joodse feest- en gedenkdagen

  Thema