Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Henriët Poot - Christenen voor Israël
 • Henriët Poot
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Sprekers

  Henriët Poot

  De meest waardevolle werken van God beginnen meestal in het hart.

  Kennismaken

  Al sinds mijn kinderjaren heb ik een speciale plek in mijn hart voor het Joodse volk en heb daardoor ook altijd gehoopt iets voor Israël te kunnen doen. Sinds de jaren’90 ben ik samen met mijn man betrokken bij het werk van Christenen voor Israel. Naast mijn werk in het basisonderwijs geef ik graag gastlessen op scholen, schrijf ik voor het kinderblad Tov! en spreek ik op koffieochtenden , ouderenmiddagen,voor catechesegroepen en op studieochtenden of –avonden. Daarnaast vind ik het fijn vrouwen mee te nemen op reis naar het land van de Bijbel en hen in contact te brengen met vrouwen daar, om hen te bemoedigen en van hen te leren.’

  Uitgelicht

  Er staat maar één keer in de Bijbel dat de HEERE God iets doet met héél zijn Ziel en héél Zijn Hart: Dat hij Israel zal planten in het Land. (Jer.32:41) Het is heel bijzonder om te zien hoe het Land zich tooit als een bruid sinds de kinderen van Israel er terugkeerden. . Eeuwenlang baden Joden dagelijks om te mogen terugkeren naar Sion en dat is voor onze ogen in vervulling gegaan. Telkens weer leer ik in het midden van dat volk zoveel over de Bijbel.

  De Bijbel spreekt over het Land als de navel van de aarde. Maar wat betekent dit voor het Joodse volk en wat betekent dat voor de wereld? Wat kunnen wij leren van de Joodse mannen en vrouwen in de tijd van de Bijbel en wat kunnen we vandaag de dag van hen leren? Wat is er gaande in het hart van de Schepping?

  Als we in de Bijbel lezen wat er in het Hart van de HEERE God leeft, kan het niet anders dan dat we op zoek gaan naar Zijn plan met het Joodse volk en met ons. Dan ontdekken we steeds weer nieuwe schatten van wijsheid die we kunnen bewaren in ons eigen hart. De meest waardevolle werken van God beginnen meestal in het hart, zei Derek Prince, en ik geloof dat hij daarin gelijk heeft.

  Bekijk ook de algemene en praktische informatie over het uitnodigen van een spreker.

  Henriët Poot spreekt onder meer graag over de volgende thema’s:

  • De Moeders van Israël: Sarah, Rebecca, Rachel en Leah
  • De Bijbelse feesten
  • Jeruzalem, hart van de wereld
  • Israel in Gods Plan
  • De Joodse vrouw
  • Joodse gebruiken en gewoonten.

  Thema