Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Jemenitische Joden thuisgebracht - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Jemenitische Joden thuisgebracht

  15 augustus 2013
  Een Jemenitisch-Joodse vader herenigd met zijn kinderen. | Foto: Joods Agentschap

  Een Jemenitisch-Joodse vader herenigd met zijn kinderen. | Foto: Joods Agentschap

  De tijd dat Israël Joden inzamelde door geheime luchtbruggen te organiseren is nog niet voorbij. Deze week organiseerde het Joods Agentschap een aantal vluchten om Jemenitische Joden naar Israël te brengen. Vier Joden uit Jemen werden rechtstreeks overgevlogen uit Jemen. Dertien anderen kwamen uit Argentinië.

  Joden in Jemen hebben het steeds moeilijker sinds in 2011 president Ali Abdullah Saleh werd afgezet. Vanuit de Satmar chassidische beweging was er al georganiseerd dat enkele Jemenitische Joden naar Argentinië konden vluchten. Hieronder waren ook enkele kinderen waarvan de ouders in Jemen waren achtergebleven. Door de actie van het Joods Agentschap is dit gezin deze week weer in Israël herenigd.

  In Jemen leven nu nog ongeveer 90 Joden. Israël staat paraat hen te helpen naar Israël te emigreren wanneer zij dit zelf wensen.

  Thema

  alijaJemen