Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Am Yisrael Echad - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • kom in actie

  Am Yisrael Echad

  3 september 2013

  Brengt waarden en tradities aan seculiere jongeren

  Door vernieuwende programma’s die door heel Israël gegeven worden, bereikt de non-profit organisatie Am Yisrael Echad meer dan honderd scholen en 40.000 studenten in heel Israël. Zo komen seculiere Joodse jongere in contact met verschillende elementen van het Jodendom. Ze geven introductieprogramma’s over Joodse en Bijbelse waarden op scholen in het hele land, in buurtcentra in achtergestelde buurten en dorpen. Studenten die meedoen aan deze programma’s, komen zo in aanraking met positieve waarden en ontwikkelen zo een sterkere band met hun thuisland Israël en met hun eigen Joodse wortels. Sommige kinderen die zichzelf seculier noemen, hunkeren toch naar kennis over hun afkomst. Door de inspanningen van Am Yisrael Echad ontdekken zij die elementen die het Joodse Volk samenbinden als één Volk in het land Israël.

  Gideon Samuel

  Gideon Samuel

  Gideon Samuel, de directeur van Am Yisrael Echad heeft diverse programma’s ontwikkeld, zodat Israelische kinderen kennis krijgen over hun Joodse wortels en onderricht worden in Bijbelse waarden. Zo maken veel kinderen tijdens de Joodse feestdagen een ‘Sehilot Tour’ (Sehilot betekent: vergiffenis). Daarin worden zij rondgeleid op verschillende plaatsen in en om Jeruzalem. De tocht eindigt bij de Klaagmuur met het lezen van het ‘Sehilot’-gebed. In een bedankbrief meldt een leraar van de ‘Henry Ronson School’ in Ashkelon: “Deze avond zal in het geheugen van de leerlingen gegrift blijven. We geloven dat ze zich dit hun hele leven zullen herinneren”.

  Programma ‘Geven’
  Het lesprogramma ‘Geven’ is gebaseerd op mensen die hun leven hebben gewijd aan het helpen van anderen. Bijvoorbeeld Abraham de aartsvader, Rebecca en ook bekende mensen als Henriëtte Szold (een verpleegster die aan de grondslag van het Haddasah-ziekenhuis stond, nb.) uit de vroege Israëlische geschiedenis, komen in dit programma tot leven. De vrijwilligers door het hele land beelden scènes uit, presenteren video’s en delen hun uitgebreide kennis met de jongeren. Een leraar van de Mota Gur school in Modi’in schreef: “Het programma was goed uitgewerkt tot het kleinste detail, er waren allerlei van elkaar verschillende onderdelen, de meisjes die de presentatie hielden waren – zoals gewoonlijk – vol zelfvertrouwen en goed op elkaar afgestemd… Ik heb grote bewondering voor uw educatieve werk, ik heb affiniteit met de ideeën die u wilt overbrengen en ik denk dat de gevarieerde didactische methoden die u gebruikt succesvol zijn en hun doel zullen bereiken”.

  Ramle
  israelechad_lesgeven.jpgIn het vrijwilligersproject in Ramle krijgen achtergestelde kinderen van opgeleide vrijwilligers bijscholing over Joodse tradities, Joodse feesten en bijbelse waarden. Het Ministerie van Onderwijs heeft het aantal lesuren van scholen drastisch teruggeschroefd. Veel scholen geven daarom geen les meer op vrijdag. Am Yisrael Echad is de uitdaging aangegaan om een lesprogramma op vrijdag te geven op twee scholen in Ramle: Ariel en Maanit. De kinderen krijgen les over de wekelijkse bijbelgedeelten en leren om de geleerde waarden toe te passen in hun dagelijks leven.

  Torahstudie

  Torahstudie

  Op de basisschool Achvah in Ramla liep een Chanoeka-programma voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Door spelletjes en activiteiten leerden de kinderen het verhaal en de gebruiken van Chanoeka (feest van het licht). De leraren, verheugd over het programma en onder de indruk van de educatieve vaardigheden van de vrijwilligster, meldden: “Dit jaar hebben de kinderen voor het eerst werkelijk wat geleerd over het Chanoekafeest”. In het jeugdcentrum van de niet-religieuze dorpsgemeenschap van Ramot Meir vond een Chanoekafeest plaats gecombineerd met een programma dat eindigde met het ceremoniële aansteken van de kaarsen. De reacties waren niet van de lucht: “Ieder jaar nodigen we een clown en een goochelaar uit voor ons Chanoekafeest. Dit jaar voor het eerst hebben de kinderen geluisterd en genoten van datgene waar het werkelijk om gaat – het verhaal van Chanoeka”.

  Download hier de laatste nieuwsbrief Nieuwsbrief (over Am Israel Echad) (pdf).  Steun nu Am Israel Echad!

  Doneer hier online »

  U kunt ook uw gift storten op bankrekening 52 93 10 252 t.n.v. Christenen voor Israël te Nijkerk, onder vermelding van ‘Am Israel Echad’.
  Alvast hartelijk dank!