Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Palestijnse christin vertelt waarheid over leven als christen in de PA - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Palestijnse christin vertelt waarheid over leven als christen in de PA

  Yochanan Visser - 28 april 2014

  Christy Anastas, een christelijke Palestijnse vrouw die voorheen in Beit Jalla naast Bethlehem woonde, besloot om naar buiten te komen met de waarheid. Tijdens een voordracht in Zweden vertelde zij over het verdwijnen van de christelijke gemeenschap in Bethlehem, wat er gebeurde tijdens de Tweede Intifada en over misstanden in de Palestijnse maatschappij.

  Tijdens haar optreden in Zweden vertelde zij bijvoorbeeld over een oom die werd doodgeschoten nadat hij protectiegeld (al-jizyah) weigerde te betalen aan moslim extremisten uit de omgeving.

  Christy werd uiteindelijk ook zelf bedreigd nadat zij openlijk begrip toonde voor Israëls acties en kritiek uitte op de wijze waarop de Palestijnse maatschappij functioneert (corruptie, gebrek aan mensenrechten etc.). Ook vertelde Christy dat Palestijnse kinderen worden gehersenspoeld en worden misbruikt in de strijd tegen Israel (stenengooien en ander geweld). Christy woont nu in Engeland, maar ook daar werd zij bedreigd.

  Het is vrijwel voor het eerst dat een Palestijnse christen uit de omgeving van Bethlehem het aandurft om een boekje open te doen over wat er gebeurde tijdens de Tweede Intifada en over de werkelijke reden voor het verdwijnen van de grote christelijke gemeenschap in Bethlehem en Beit Jallah.

  Missing Peace-directeur Yochanan Visser meldt dat het vrijwel onmogelijk is om een christen uit Bethlehem of Beit Jallah on the record te laten spreken over hun situatie. Men wil niet geïnterviewd worden en meestal wordt je verwezen naar Palestijnse christenen die gevlucht zijn naar het buitenland.

  Over de auteur