Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Fotoserie #IsraëlopdeDam - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Fotoserie #IsraëlopdeDam

  18 juli 2014

  Gisteravond spraken meer dan 1000 mensen zich tijdens een solidariteitsbijeenkomst op de Dam in Amsterdam uit voor vrede en veiligheid in Israël. Onder meer oud-politicus Frits Bolkestein, TV-presentator Frits Barend, Tweede Kamerlid Joël Voordewind en de Israëlische ambassadeur Haim Divon veroordeelden de aanhoudende terreur van Hamas en benadrukten dat iedereen het recht heeft om in vrede te leven.


  Voor Bolkestein was het naar eigen zeggen de eerste keer in zijn leven dat hij naar een demonstratie kwam. “Maar nu kan ik gewoon niet anders dan mij hier te verzetten tegen de terreurdaden van Hamas”, zei hij. Bolkestein sprak de hoop uit dat de Israëlische regering snel zal toewerken naar het creeëren van een Palestijnse staat, wat volgens hem “de enige duurzame oplossing van het conflict is”.

  Haim Divon, de Israëlische ambassadeur in Nederland, zei trots te zijn op het Iron Dome-systeem, een Israëlische innovatie die in staat is om raketten in de lucht onschadelijk te maken. “Daardoor zijn er al vele levens van Israëli’s gered en daar ben ik zo trots op”, zei Divon. “Misschien lopen we daardoor wel wat sympathie van de internationale gemeenschap mis, maar dat zij dan zo. Ik spaar liever mensenlevens dan dat mensen met ons sympathiseren vanwege een hoog dodenaantal.”

  TV-presentator Frits Barend maakte vorig jaar een raketaanval mee toen hij in Tel Aviv op bezoek was bij Jordi Cruijff, de zoon van oud-topvoetballer Johan Cruijff. “Jordi is technisch directeur bij Maccabi Tel Aviv en we maakten bij hem een TV-programma in het kader van de 65e verjaardag van de staat Israël. Het luchtalarm ging af en we vluchtten de schuilkelder in. We overleefden de beschieting, maar Hamas wilde ons en zoveel mogelijk anderen natuurlijk doden. Dat is de realiteit in Israël.” De directe aanleiding dat Barend naar de demonstratie in Amsterdam kwam was echter een andere. “Vanochtend hoorde ik dat bij het huis van opperrabbijn Jacobs de ruiten in zijn gegooid. Daar ben ik zó van geschrokken. Ik dacht: dit is niet mijn Nederland. Ik had niet gedacht dat zoiets ooit nog zou gebeuren in ons land en daarom sta ik hier. Ik ben als Joods jongetje kort na de oorlog opgegroeid in Amsterdam. Eerst speelde ik er samen met Surinamers, later ook met Turken en Marokkanen. Dát is mijn Nederland.”

  Tweede Kamerlid Joël Voordewind verdiende applaus voor de motie die hij samen met de SGP succesvol had ingediend, waarin het financieren van Palestijnse terroristen door de Palestijnse overheden aan de kaak wordt gesteld. “Het is schrijnend om te zien dat terrorisme wordt gestimuleerd: hoe groter het aantal doden dat je maakt, hoe hoger de financiële vergoeding. Dat moet stoppen.”

  De twee directeuren van de organiserende partijen, het CIDI (en hun jongerenorganisatie CIJO) en Christenen voor Israël, spraken de hoop uit dat de terreur van Hamas snel zal stoppen. “Veel mensen denken dat dit een strijd is tussen Israël en de Palestijnen”stelde Esther Voet van CIDI. “Dat is niet zo. Dit is een strijd tussen Israël en Hamas in de Gazastrook. Dat is heel wat anders.” Voet bedankte de aanwezigen voor hun inzet voor een veilig Israël en hoopt dat de nuance de boventoon zal voeren in het verdere debat rondom het conflict. Ze is blij dat de demonstratie vreedzaam en rustig verliep.

  CvI-directeur Roger van Oordt legde de vraag voor welk land het toestaat dat zijn burgers gegijzeld worden door de constante angst van inslaande raketten. “Dat land ken ik niet”, was zijn antwoord.” En toch zijn er veel mensen die zeggen dat Israël niks mag doen.”

  Lees hier de volledige toespraak van Roger van Oordt

  Lees hier een blog van Ruben Ridderhof

  De Reformatorische Omroep maakte filmopnames van #IsraëlopdeDam. Een samenvatting hiervan is vanaf vanmiddag te bekijken op onze website.

  Foto’s: Embus Media & Christenen voor Israël.

  Thema

  Gaza