Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israëls VN ambassadeur: het negeren van terrorisme is terrorisme steunen - Christenen voor Israël
 • - The Israeli Ambassador addresses the press in the Briefing Room.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israëls VN ambassadeur: het negeren van terrorisme is terrorisme steunen

  17 november 2014

  Ron Prosor roept de Veiligheidsraad ter verantwoording vanwege het stilzwijgen over Arabische terreuracties; hekelt EU landen voor pogingen om prematuur Palestina als staat te erkennen.

   
  Israëls ambassadeur bij de VN, Ron Prosor, uitte vernietigende kritiek afgelopen maandag 10 november 2014 op het stilzwijgen van de VN Veiligheidsraad inzake de meervoudige terreuraanslagen tegen Israëli’s in de afgelopen drie weken.
  “Elke dag hebben Israëli’s te maken met aanslagen. Elke dag worden de bendes gewelddadige Palestijnse oproerkraaiers groter,” zei hij. “Ondanks dat heeft dit instituut geen woord besteed aan het afkeuren van aanslagen op Israëli’s. Het negeren van ophitsing en terrorisme staat gelijk aan het steunen van terrorisme.”

   
  Maandag stierf IDF soldaat Almog Shiloni, 20 jaar, aan zijn verwondingen nadat men uren lang tevergeefs geprobeerd had zijn conditie te stabiliseren: in Tel Aviv was hij door een Palestijnse terrorist neergestoken.

   
  Uren later werd Dalia Lemkus, 26 jaar, gedood in een afzonderlijke terroristische aanslag vlakbij de nederzetting Alon Shvut op de Westoever. Zij was overreden en werd vervolgens in haar nek gestoken. Ter plekke stierf ze. Twee mensen liggen nog in het ziekenhuis waarvan de een met lichte en de andere met middelmatige verwondingen.

   
  Prosor hield de Palestijnse Autoriteit verantwoordelijk voor de aanslagen.

   

  “Iemand wordt niet op een dag wakker en besluit dan ineens iemand neer te steken of met z’n auto op een menigte in te rijden. Deze aanslagen zijn het resultaat van jarenlange anti Israël indoctrinatie, en de verheerlijking van zogenaamde martelaren,” zei hij.
  “De ophitsing is overal aanwezig. In scholen, moskeeën en in de media. De Palestijnse Autoriteit verheerlijkt terroristen en prijst aanslagen op Joden en Israëli’s.”

   
  “Het Palestijnse leiderschap kan leiding geven aan ‘het genootschap van brandstichters’, want dagelijks stoken zij het vuur op met nieuwe brandstof,” zei hij.

   
  Prosor hekelde ook EU landen die dreigen een Palestijnse staat te erkennen terwijl er geen vredesonderhandelingen worden gevoerd. Dit stond in een onlangs verschenen rapport. Het zou in het verlengde liggen van de eenzijdige Zweedse erkenning van de staat Palestina vorige maand.

   
  “Het verrast me niet dat we ook nog geen enkele constructieve bijdrage gehoord hebben van sommige van mijn Europese collega’s. Tegen hen zeg ik: Ja, ga er maar mee door eenzijdige resoluties mede te steunen. Ga er maar mee door unilaterale acties aan te moedigen. En vooral, erken prematuur een Palestijnse Staat,” zei de Israëlische afgevaardigde. “Dit is duidelijk een daverend succes geweest dat ons veel dichter bij vrede heeft gebracht,” voegde hij er sarcastisch aan toe.

   
  Prosor deed zijn uitlatingen net een paar dagen nadat hij vorige maand dergelijke uitspraken had gedaan na drie terreuraanslagen in Jeruzalem.
  “Als de recente gebeurtenissen één ding duidelijk maken is het wel dat de Veiligheidsraad opnieuw zich in stilzwijgen zal hullen als Israël weer een slachtoffer van Palestijns terrorisme begraaft,” schreef Prosor vorige week woensdag in een scherpe brief aan het meest belangrijke orgaan ter wereld.

   
  ”Kort na de aanslag eiste Hamas de verantwoordelijkheid op terwijl de dader een ‘martelaar’ werd genoemd, en de aanslag als ‘een heldhaftige operatie’ werd aangemerkt,” voegde hij eraan toe. Prosor refereerde aan de aanslag van woensdag 5 november toen een Palestijn gelieerd aan Hamas, met zijn auto inreed op een menigte mensen waarbij een Israëlische grenspolitieman en een jonge yeshiva student om het leven kwamen en meer dan tien andere mensen gewond raakten bij een Jeruzalem ’light rail’ halte.

   
  Terwijl de VN bij monde van de secretaris-generaal een verklaring uitgaf waarin de aanslag veroordeeld werd, en tot ‘de-escalatie’ werd opgeroepen, moet de Veiligheidsraad nog een formele afkeuring van de aanslag uitvaardigen, of van eenzelfde soort aanslag op 23 oktober waarbij twee doden vielen, een van hen een baby; of van de poging tot moord op de rechtse activist rabbi Yehudah Glick op 30 oktober.

   
  De ambassadeur beschuldigde de Veiligheidsraad ervan hun mond dicht te houden toen president Mahmoud Abbas tot geweld aanzette door “de Palestijnen op te roepen Joden ervan te weerhouden de Tempelberg op te gaan, en daarbij alle middelen in te zetten.”

   
  Hij eindigde zijn brief met : “Ik schrijf u vandaag in de volle verwachting dat de Raad er mee door gaat zich te houden aan haar eed tot stilzwijgen. Zou de Raad haar beleid herzien en het toepasselijk vinden de ophitsing van het Palestijnse leiderschap te veroordelen en het geweld wat daarop volgt, dan zal ik de eerste zijn de Raad te prijzen voor het omarmen van gezond oordeel en het handhaven van de internationale vrede en veiligheid.”

   
  De Palestijnen beschuldigden Israël ervan het geweld uitgelokt te hebben door de voortzetting van de bouw in nederzettingen op de Westoever en in oost Jeruzalem, aangemerkt als de hoofdstad van hun toekomstige staat; en door politiek rechtse wetgevers die opgeroepen hebben om de 50 jaar lange status quo op de Tempelberg te veranderen.

   
  Dit artikel is geschreven door de staf van The Times of Israël, en verscheen 11 november 2014 op hun website www.timesofisrael.com. Vertaling: Evelien van Dis