Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Bethlehem Bible College en anti Israël propaganda - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Bethlehem Bible College en anti Israël propaganda

  1 december 2014

  Volgens hun website is het Bethlehem Bible College (BBC) een christelijk college, dat opgezet is om leiders te trainen hoe zij Arabische kerken en gemeenschappen kunnen dienen. Het BBC onderschrijft de geloofsverklaring van de National Association of Evangelicals, en gelooft dat de Bijbel het gezaghebbende woord van God is.

   

   

  Maar er is een andere kant aan het BBC die niet op hun website valt te ontdekken. De school heeft zich diep ingegraven in een anti-Israëlpositie die naar buiten kwam in verklaringen en publicaties van leiders die aan de school verbonden zijn. Dit gebeurde ook door de tweejaarlijkse Christ at the Checkpoint conferenties die het college financieel steunt.

   

   

  Het meest recent is een door hun media centrum gemaakte video die vol staat met onjuistheden en valse beschuldigingen in een schaamteloze poging Israël te demoniseren.

   

   

  De video, Bethlehem Voices on Gaza, was gemaakt tijdens Operatie Protective Edge en was op 8 augustus 2014 op YouTube gezet. De video beweert “mensen in Bethlehems straten te interviewen met betrekking tot de oorlog in Gaza.”

   

   

  Alle geïnterviewden zijn niet geïdentificeerd, behalve dominee Alex Awad, studentendecaan en fulltime lector aan het BBC, tevens lid van de raad van bestuur van het college en senior pastor van de East Jerusalem Baptist Church. Awad geeft een korte introductie die begint met een groet van christelijke liefde en eindigt met een oproep tot gebed en liefde.

   

   

  Dit inleidende praatje, dat ook zegt dat de Palestijnse kerk lijdt en hulp nodig heeft, is gericht aan een Amerikaans christelijk gehoor. Zoals blijkt uit nadere verklaringen, is het doel achter de video de Amerikaanse kerken aan te moedigen achter de Palestijnen te gaan staan.

   

   

  Op zichzelf is een appel op hulp van medechristenen volkomen begrijpelijk. Dit pleidooi voor steun is echter verpakt in anti-Israëlpropaganda die geworteld is in feitelijke en historische onjuistheden die via beweringen van anonieme deelnemers gepresenteerd worden.

   

   

  Een van de valse beschuldigingen jegens Israël maakt gebruik van de vaak herhaalde Hamaspropaganda die zegt dat Israël opzettelijk burgers aanviel in Gaza.

   

   

  Zelfs als iemand niet wil geloven wat de website van de IDF zegt over de vele stappen die het neemt om burgers van te voren te waarschuwen voor een aanval op een militair doel, dan zouden de statistieken met betrekking tot de identiteit van de gesneuvelden al overtuigend moeten zijn.

   

   

  In een artikel van 14 juli 2014, met de titel ‘Verslaggeving van omgekomen mensen in Gaza’ dat gepubliceerd stond op de Amerikaanse website van het Committee for Accuracy in Middle East Reporting stond: “dodelijke slachtoffers zijn er onevenredig veel onder jonge mannen, wat correspondeert met de kenmerken van strijders.” Er stond ook bij: “slechts ongeveer 12 procent van de omgekomenen zijn vrouwen, hoewel ongeveer de helft van de hele bevolking uit vrouwen bestaat.”

   

   

  Als de IDF opzettelijk burgers aangevallen had, dan zou het aantal vrouwen, kinderen en ouderen veel groter geweest zijn dan het aantal mannen dat de leeftijd van strijders had.
  En als Hamas burgers niet als menselijk schild gebruikt had, zoals het Middle East Media Research Institute met bewijsstukken aangetoond heeft, dan zou het aantal burgerslachtoffers zelfs kleiner geweest zijn dan het was.

   

   

  De aantijging dat Israël opzettelijk burgers aanvalt hangt nauw samen met een ander, steeds terugkerend onderdeel van de Hamas propaganda, namelijk dat Israël ‘genocide’ pleegt op de Palestijnen in Gaza. De man die deze bewering deed was er zeker van dat Israël “niet Hamas of de strijders daar” raakte. Weer zijn de fouten in deze bewering gemakkelijk te weerleggen met feiten.

   

   

  Over het precieze aantal Palestijnse doden wordt nog steeds gediscussieerd, maar de VN, het Meir Amit Intelligence and Terrorist Information Center (ITIC), en de IDF schatten het aantal op ongeveer tweeduizend, strijders en burgers bij elkaar. Daar komt bij dat een gezaghebbende militaire bron en de ITIC beide met bewijsstukken hebben gestaafd dat verhoudingsgewijs op elke gedode militant er een burgerdode is gevallen, wat betekent dat de helft van de omgekomenen Hamasstrijders waren.

   

   

  Wie bedenkt dat deze strijders in staat waren zich te verschuilen in versterkte betonnen tunnels en ondertussen burgers gebruiken als menselijk schild om militaire doelen ‘te verdedigen’, dan is verhoudingsgewijs één op één nogal treffend. De dood van 2000 mensen is een tragedie. Maar wie dit vergelijkt met de totale bevolking van de Gazastrook – die meer is dan 1.8 miljoen – dan kan dit helemaal geen genocide genoemd worden.

   

   

  Tenslotte deed een van de geïnterviewden een schandelijke bewering toen hij zei: “Zoals u weet zijn we 65 jaar onder bezetting.” Met het oog op het feit dat hij verondersteld werd iets te zeggen over de huidige gebeurtenissen in de Gazastrook, is het belangrijk op te merken dat Gaza niet “onder bezetting” is. Er zijn geen Joden meer in de Gazastrook, en helemaal geen troepen van de IDF aangezien Israël zich in 2005 eenzijdig uit de Gazastrook heeft teruggetrokken.

   

   

  Daar komt bij dat de Westoever ook niet “onder bezetting” is, en zeker niet gedurende “65 jaar”. Voordat Israël dit gebied na de oorlog van 1967 in handen kreeg, bezette Jordanië op illegale wijze het. Israël veroverde de Westoever op Jordanië nadat het een verdedigingsoorlog gewonnen had tegen Egypte, Syrië en Jordanië, die alle erop uit waren de Joodse staat te vernietigen.

   

   

  Na de oorlog van 1967 nam de VN Resolutie 242 aan, waarin de Westoever geïdentificeerd is als ‘gebied onder beheer, waarvan het eigendomsrecht ter discussie staat’. Verondersteld wordt dat de uiteindelijke status van dit gebied vastgesteld zal zijn in een toekomstige vredesovereenkomst tussen Israël en de Palestijnen. Maar tot dan is de Westoever bediscussieerd gebied, geen gebied ‘onder bezetting’.

  Waarom moeten Awad en het Bethlehem Bible College zo nodig blijven vasthouden aan anti-Israëlpropaganda op basis van zulke feitelijke en historische onjuistheden als zij hulp vragen aan Amerikaanse christenen? Is het echt niet mogelijk om gebed te vragen en steun te werven van mede gelovigen in de VS zonder dergelijke kolossale desinformatie aan te reiken?

   

   

  Dit artikel is geschreven door Tricia Miller, en stond in het novembernummer 2014 van The Jerusalem Post Christian Edition. Vertaling: Evelien van Dis.