Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Redactie, bedankt! - Christenen voor Israël
 • Foto: Luc de Leeuw/CC Flickr
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Redactie, bedankt!

  12 december 2014

  Gisteren nam ik, zoals iedere morgen, op internet het nationale en internationale nieuws door.
  Keer op keer verbaas ik mij over het nieuws. Wat een vuil, wat een roddels, vaak suggestieve koppen of gemene berichtgeving. Hoe smeuïger het onderwerp, hoe meer er over wordt geschreven.

  Later, weken later, soms maanden later, blijkt dan dat dat nieuws toch helemaal niet was zoals weergegeven. Maar dan is het al te laat. Dan staat het al op internet en is het niet meer weg te krijgen. Dan hebben al duizenden, duizenden en duizenden mensen het nieuws in hun hersenpan opgeslagen. Draai het dan nog maar eens terug.

  Zoals bijvoorbeeld maanden geleden het nieuws dat het Israëlische leger een aantal Palestijnse jongeren op het strand bij Gaza had doodgeschoten. Het nieuws haalde de wereldmedia. Het was het schandaal van de eeuw. Onschuldige jongeren neerknallen terwijl ze genieten van het strand. Ook een aantal van mijn Nederlandse vrienden spraken me er op aan. Dat Israël zich moet verdedigen dat begrepen ze nog wel, maar zomaar onschuldige jongeren neerknallen dat was te erg. Het was een bizar bericht en hoewel ik er geen bewijs voor had, geloofde ik het niet.

  Tot mijn grote verbazing verscheen afgelopen week een artikel dat er geruchten zijn dat de vier jongeren al dood waren, vermoord door Hamas en met opzet op het strand neergelegd. Dat het zou lijken alsof … (lijken heeft hier een dubbele betekenis!). Ik ga (nog) geen bronnen noemen, het kunnen geruchten zijn. Maar toch.
  En dit is maar een enkel voorbeeld.

  Wat ben ik toch bevoorrecht om voor de krant en de website van Christenen voor Israël te schrijven. Om te werken met een redactie die niet uit is op sensatie of om mensen in een kwaad daglicht te stellen. Om te werken met een team van bijzondere, integere mensen. Bij hen gaat het om nieuws, om u de informatie te geven waar u iets aan heeft.

  Best wel iets om voor mij, maar ook voor u, eens bij stil te staan. Dat wilde ik vandaag, zo tegen het eind van het oude jaar, even kwijt. Dat we nog maar vele jaren met elkaar mogen werken en het nieuws bij u thuis mogen brengen, op een correcte, prettige manier.

  Christenen voor Israël, bedankt!

  Fotocredit: Luc de Leeuw/CC Flickr