Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Frankrijk, Denemarken … - Christenen voor Israël
 • Foto: Yuval Shchory
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Frankrijk, Denemarken …

  Joanne Nihom - 16 februari 2015

  Als ik verder niets zou schrijven, is het toch voor iedereen duidelijk waar dit stukje over gaat. Om verdrietig van te worden? Weer, weer, weer … Eerst een aanslag tijdens een bijeenkomst over vrijheid van meningsuiting. Vervolgens een aanslag tijdens een bar mitzwa-dienst in de synagoge. Dat is een speciale dienst wanneer een Joodse jongen 13 jaar wordt en voor de Joodse wet volwassen is.
  Wordt Israël straks de enige plek in de wereld waar Joden niet vogelvrij zijn?

  Een paar weken geleden, na de vreselijke aanslag in Parijs, was het populair om te schrijven: ‘Je suis Charlie’. De hele wereld stond op zijn kop. De meningen waren verdeeld. Het blad was te erg geweest tegen de moslims. De redactie had erom gevraagd. Of je het wel of niet met Charlie Hebdo eens was … je schiet een ander niet dood omdat je het niet met hem eens bent.

  En nu?

  JEG ER FINN NOERGAARD
  JEG ER DAN UZAN

  Ik heb het gisteren op Google opgezocht, het betekent in Deens: ‘Ik ben Finn Noergaard’ ‘Ik ben Dan Uzan’. Nergens heb ik het zien staan. Geen totale verontwaardiging. Vindt de wereld het alweer gewoon?

  Voor de duidelijkheid: Finn was naar een bijeenkomst over vrijheid van meningsuiting. Dan bewaakte een synagoge terwijl daar een bar mitzwa was.

  Diepe, diepe zucht.

  Bovenstaande foto ontving ik vorige week van een vriend die op herhaling was in het Israëlische leger. Hij had de foto ’s morgens genomen. Soldaten die bidden. In de open lucht. In vrijheid.

  In vrijheid, het wordt een steeds kostbaarder goed …

  JEG ER FINN NOERGAARD
  JEG ER DAN UZAN

  Foto: Yuval Shchory

  Over de auteur