Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Video Israëlcursus met Elisheva Ronen - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video Israëlcursus met Elisheva Ronen

  9 februari 2015

  Tijdens de Israëlcursus in het voorjaar van 2014 werd het thema Beleef Israël! vanuit verschillende kanten uitgediept.

  Elisheva Ronen
  De Israëlcursus van het voorjaar 2014 kreeg een waardige afsluiting met de lezing van Elisheva Ronen, een Nederlandse Jodin die al vele jaren in Israël woont en werkt. Zij werkt als kinderarts in de zuidelijke Israëlische stad Ashkelon, dat vlakbij de Gazastrook ligt. Daar krijgt ze dagelijks te maken met Israëlische kinderen die traumatische ervaringen met zich meedragen als gevolg van de raketaanvallen vanuit de Gazastrook of zelfs lichamelijk gewond zijn geraakt. Maar er is ook een andere kant: ook Palestijnen uit de Gazastrook hebben geestelijk en fysiek zwaar te lijden onder de dreigende situatie en geweldsuitbarstingen. Elisheva helpt waar mogelijk en maakt daarbij geen onderscheid tussen Jood of moslim, Israëli of Palestijn.

  In onderstaande video kunt u kennismaken met Elisheva Ronen. Daarin vertelt ze onder meer over hoe tijdens een interview met de NOS de raketten van Hamas wel heel dichtbij komen…