Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Herinneren & Doorgeven: aflevering 3 - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Herinneren & Doorgeven: aflevering 3

  Sara van Oordt - 22 maart 2015

  “Ik schreef brieven vanuit Westerbork naar een vriend waarbij ik in de klas had gezeten, Johan Westdorp. Ik schreef hem in één van die brieven: ‘Nou begrijp je waarom wij een staat nodig hebben’. Dus ik droomde al in het kamp dat we naar Israël zouden gaan.”

  Zo vertelt Zvi Eyal, overlevende van de Holocaust. Tijdens de oorlog zat hij gevangen in kamp Westerbork, van waaruit hij in september 1944 samen met zijn broer wist te ontsnappen. De laatste maanden van de oorlog zat hij ondergedoken en meteen na de oorlog ging hij met een illegaal schip naar het toenmalige Palestina. Hij streed mee voor de onafhankelijkheid van zijn land, het Joodse thuisland Israël. Samen met zijn broer stond hij aan de wieg van de organisatie Amcha, die psychologische hulp geven aan overlevenden van de Holocaust.

  Holocaust nog steeds dagelijkse realiteit
  Precies 70 jaar geleden eindigde in Europa de Holocaust, waarin zes miljoen Joden de dood vonden. Dit gruwelijke drama is voor degenen die het overleefden nog steeds een dagelijkse realiteit.

  Arjan Klein (Reformatorische Omroep) en Sara van Oordt (Christenen voor Israël) maakten een serie afleveringen over Holocaust-overlevenden in Israël.

  Klik hier om in de Israel Aktueel een interviews met Zvi Eyal te lezen (pagina 5)

  Over de auteur