Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Herinneren & Doorgeven: aflevering 4 - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Herinneren & Doorgeven: aflevering 4

  Sara van Oordt - 21 maart 2015

  “Ik was op een school in Rotterdam met vijfhonderd leerlingen die niet Joods waren. Als enige Joodse jongen heb ik het heel hard te verduren gehad. Ik heb dat nooit aan mijn ouders willen vertellen. Omdat ik hen niet het gevoel wilde geven dat ook ná de Tweede Wereldoorlog het antisemitisme toch zo hevig woedt.”

  Zo vertelt Benjamin Philip, de zoon van Holocaust-overlevenden. Zijn vader overleefde tijdens de Tweede Wereldoorlog acht concentratiekampen. Benjamin zet zich vandaag de dag in om overlevenden van terreur te helpen in de verwerking van hun trauma’s. Daarnaast geeft hij voedselhulp aan de zwakkeren in de Israëlische samenleving. Onder hen ook veel Holocaust-overlevenden.

  Dagelijkse realiteit
  Precies 70 jaar geleden eindigde in Europa de Holocaust, waarin zes miljoen Joden de dood vonden. Dit gruwelijke drama is voor degenen die het overleefden nog steeds een dagelijkse realiteit. Arjan Klein (Reformatorische Omroep) en Sara van Oordt (Christenen voor Israël) maakten een serie afleveringen over Holocaust-overlevenden.

  Aflevering 4
  Bekijk aflevering 4 met interviews met Elisheva Ronen (kinderarts in Ashkelon dichtbij de Gazastrook), Benjamin Philip (directeur van Hineni) en Gideon Samuel (directeur van de organisatie Am Israel Echad, die joodse seculiere jongeren bekend maakt met hun geloof en de Bijbel). Alledrie zijn ze kinderen van Holocaust-overlevenden en vertellen ze openhartig wat voor effect dit op hun leven heeft.

  Over de auteur