Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Herinneren & Doorgeven: aflevering 5 - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Herinneren & Doorgeven: aflevering 5

  Sara van Oordt - 20 maart 2015

  “Mijn bezoek aan Auschwitz was één van de meest krachtige ervaringen in mijn leven. Het was ongelooflijk krachtig, en tegelijk ongelooflijk verdrietig. Zelfs nu we erover praten trekt mijn maag samen. Elke keer als ik mijn officieren daarheen kan sturen, zal ik dat doen. Want dit mogen we niet opnieuw laten gebeuren.”

  Zo vertelt Luitenant-Kolonel Peter Lerner, woordvoerder van het Israëlische leger over zijn deelname als officier aan de March of the Living, de jaarlijkse herdenkingsmars in Auschwitz. Vandaag de dag heeft het Joodse volk opnieuw te maken met dreiging, ditmaal van de volken om Israël heen. De Holocaust is voor Peter een drijfveer in zijn werk voor het Israëlische leger.

  Dagelijkse realiteit
  Precies 70 jaar geleden eindigde in Europa de Holocaust, waarin zes miljoen Joden de dood vonden. Dit gruwelijke drama is voor degenen die het overleefden nog steeds een dagelijkse realiteit. Arjan Klein (Reformatorische Omroep) en Sara van Oordt (Christenen voor Israël) maakten een serie afleveringen over Holocaust-overlevenden.

  Aflevering 5
  Bekijk aflevering 5, een terugblik op een indrukwekkende reis. Met interviews met Asher Aud en Liesje Auerbach (die beiden de concentratiekampen overleefden), Benjamin Philip (directeur van Hineni) en luitenant-kolonel Peter Lerner van het Israëlische leger.

  Over de auteur