Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Minister van Absorptie zoekt geld… - Christenen voor Israël
 • Minister Sofa Landwer - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Minister van Absorptie zoekt geld…

  13 maart 2015

  Afgelopen maand februari 2015:
  De minister van Immigratie en Absorptie, Sofa Landver, zoekt honderden miljoenen shekels aan extra fondsen om voor de aankomende jaren aliya te promoten en om Joden uit Frankrijk, België en Oekraïne op te nemen.

  In een voorstel dat gedeeld was met verschillende ministeries en dat The Jerusalem Post in handen had gekregen, pleitte het ministerie van Immigratie en Absorptie voor 598.576.000 NIS per jaar voor 2015 en 2016.

  Frankrijk loopt voorop als het gaat om het aantal immigranten naar Israël in 2014, gevolgd door Oekraïne. Frankrijk werd voor het eerst koploper met bijna 7000 Franse Joden, het dubbele aantal van wat in 2013 in Israël arriveerde. Oekraïne kwam daar dichtbij met 5840 immigranten waaronder ook 437 die aan het eind van 2014 met Freedom Flights van de IFCJ aankwamen. Velen waren de door Rusland geruggensteunde burgeroorlog en de economische terugval ontvlucht na de Euromaidan Revolutie die de regering van Viktor Yanukovich omverwierp en een pro westerse regering in het zadel hielp.

  Aliya uit Oekraïne nam vorig jaar met 190% toe,“wat hoofdzakelijk toe te schrijven is aan de voortdurende instabiliteit in het oostelijke deel van het land,” zei het Joodse Agentschap.

  Hoewel de details van Landvers voorstel nog bekend gemaakt moeten worden, zorgde ze voor opschudding toen ze in een voorafgaande week op Facebook liet zetten dat ze van plan was Oekraïne ook mee te nemen in wat bedoeld was als een noodplan voor de opneming van Joden uit Frankrijk en België.

  Het voorstel van de minister kwam vanuit onverwachte hoek onder vuur te liggen toen de Oekraïense opperrabbijn Yaakov Dov Bleich liet weten geen noodzaak te zien voor Joden uit Oekraïne om opgenomen te worden in een plan dat bedoeld is voor Franstaligen.

  “Het zijn geen Joden uit de voormalige Sovjet Republiek, ze hebben specifieke behoeften,” zei hij over deze Joden. En hij voegde eraan toe dat hij hoopte dat Israël “unieke programma’s en organisatiestructuren” zou willen opzetten om hen op te nemen.

  Het programma van het ministerie zal twee jaar lopen als een noodmaatregel en zal ook als taak hebben pogingen te ondernemen het aantal aliya afgezanten in de drie landen te vermeerderen. Frans- en Russischtalige websites zullen gemaakt worden met informatie over immigratieprocedures, en budgetten voor jongerengroepen en organisaties die aliya promoten, zullen omhoog gaan.

  Landver stelde voor samen te werken met het ministerie van Onderwijs om programma’s te ontwikkelen om Joden uit Oekraïne, België en Frankrijk al met het Hebreeuws vertrouwd te laten raken voordat zij immigreren. Dit zou zowel het overgangsproces vergemakkelijken als het aantal aliya ‘markten’ en seminars verhogen.

  Het plan roept ook op tot samenwerking met het ministerie van Economische zaken om “voor immigratiekandidaten die hun bedrijf bijvoorbeeld vanuit Frankrijk naar Israël willen overbrengen, training te ontwikkelen en aan te bieden.”

  Dit artikel is geschreven door Sam Sokol en verscheen in het maartnummer 2015 van The Jerusalem Post Christian Edition. Vertaling: Evelien van Dis