Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Exodus 1947: De Grote Terugkeer - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • De Grote Terugkeer

  Exodus 1947

  15 mei 2015

  “Europa is eigenlijk de bakermat van de Grote Terugkeer. Vanuit Zuid-Rusland vertrokken aan het eind van de 19e eeuw de eerste Russische Joden naar een toen nog vooral braakliggend Beloofd Land. Historici tellen vijf ‘alijot’, golven van grote aantallen Joden die terugkeren. Alles wat daarvan rest zijn documenten, oude voertuigen en korrelige foto’s.

  De eerste ‘alija’ die goed werd gedocumenteerd, was de illegale immigratie van de kampoverlevenden, direct na de Tweede Wereldoorlog. U treft op deze pagina drie video’s uit die schrijnende en cruciale periode in het verhaal van de Grote Terugkeer. Allereerst een video over de herdenking van de tocht van het immigrantenschip ‘Exodus 1947’ met het feestelijk binnenkomen van een immigrantenschip in 2007 (1). Vervolgens een video met origineel journaalbeeld van de aankomst van de ‘Exodus 1947’ in Haifa (2). En een ‘stille film’ van de aankomst van de ‘Theodor Herzl’ in het Beloofde Land in 1947 (3). Beide schepen werden aangehouden door de Britse marine. ”


  Thema