Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Wat Duitse en Palestijnse kinderen gemeen hebben - Christenen voor Israël
 • - Archieffoto
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Wat Duitse en Palestijnse kinderen gemeen hebben

  26 juni 2015

  Een nieuwe studie heeft aangetoond dat kinderen die groot geworden zijn in nazi-Duitsland, voor de rest van hun leven de antisemitische houdingen die ze geleerd hebben op school, blijven houden. Wat voorspelt dat voor Palestijnse kinderen die op dezelfde manier haat jegens Joden ingeprent krijgen?

  Amerikaanse en Zwitserse onderzoekers hebben ongeveer 5300 Duitse burgers ondervraagd op hun houding jegens Joden. Het blijkt dat zij die in Duitsland onderwijs genoten hadden onder het Hitler-regime in de dertiger jaren van de 20ste eeuw, veel meer geneigd zijn vast te houden aan antisemitische denkpatronen dan andere Duitsers.

  “Het nazi-onderwijs werkte niet alleen dat het onderworpen zijn van mensen aan een totalitair regime tijdens hun vormende jaren hun gedachteleven beïnvloedt. Het opvallende is dat het naderhand niet verdwijnt,” zei Hans Joachim Voth van de Universiteit van Zurich, een van de auteurs van de studie.

  Schoolmeisjes die op PA-televisie een gedicht in handen krijgen waarin Joden aangeduid worden als ‘barbaarse apen’, ‘miserabele varkens’ , ‘vuil’ en ‘onrein’.

  Professor Voth merkte op dat antisemitisme in het bijzonder langdurig aanwezig bleef als er reeds antisemitisme heerste in de wijken waar de kinderen woonden. De onderzoekers kwamen hier achter doordat zij het aantal stemmen onderzochten dat antisemitische politieke partijen kregen in bepaalde Duitse steden. Ze gingen hierbij terug tot de jaren 90 van de 19de eeuw.

  “De reikwijdte van de impact van het nazi-onderwijs hing beslissend af van het al of niet aanwezig zijn van latent antisemitisme in de algemene omgeving waar de kinderen opgroeiden,” gaf Voth aan. “Het maakt duidelijk dat indoctrinatie kan werken; het kan verrassend lang aanhouden, maar de manier waarop het werkt moet aansluiten bij iets wat mensen al geloven.”

  Dit belooft niet veel goeds voor Israël. Het geeft aan dat Palestijnse kinderen naar alle waarschijnlijkheid de haat naar Joden toe die zij op school leren, zullen blijven houden, aangezien het overeenstemt met de houdingen die in hun woonomgeving algemeen voorkomen. Het zijn houdingen die gebaseerd zijn op aspecten van Arabisch nationalisme of fundamentalistische islam die vijandelijkheid richting Joden en Israël aanmoedigen.

  Bid dat er een doorbraak mag komen in het Palestijnse onderwijs dat kinderen indoctrineert om Joden te haten.Meer gebedspunten De Amerikaanse republikeinse senator Ileana Ros-Lehtinen uit Florida diende eerder deze maand een resolutie in die het probleem van ‘anti-Israëlische en antisemitische opruiing binnen de gebieden onder de Palestijnse Autoriteit’ aanpakt. De zestien voorbeelden van ophitsing vermeld in de resolutie, zijn gebaseerd op het voorbeeldige onderzoek van Palestinian Media Watch, en bevatten veel momenten van Palestijnse kinderen die onderwezen worden te haten.

  De resolutie vestigt de aandacht erop dat het Oslo-akkoord van Israël en de PA eist ‘te garanderen dat hun respectievelijke onderwijssystemen bijdragen aan vrede tussen het Israëlische en Palestijnse volk, en aan vrede in de hele regio.’

  Israël heeft zich aan deze verplichting gehouden. De PA heeft echter het tegenovergestelde gedaan. De resolutie van Ros-Lehtinen geeft daarvan voorbeelden, zoals 1) een kindertijdschrift waarin Adolf Hitler als rolmodel wordt voorgesteld; 2) een onderwijzer die Palestijnse kinderen voorgaat in het scanderen van leuzen als ‘Palestina is een Arabisch land vanaf de rivier tot aan de zee. Wij willen Haifa, we willen Akko’; 3) schoolmeisjes die op PA televisie een gedicht in handen krijgen waarin Joden aangeduid worden als ‘barbaarse apen’, ‘miserabele varkens’ , ‘vuil’ en ‘onrein’.

  De resolutie besluit niet alleen met het veroordelen van de ophitsing en het dringende verzoek aan de PA een andere weg in te slaan, maar ‘richt zich ook tot ministerie van Buitenlandse Zaken van de VS met de aanbeveling regelmatig alle officiële PA haatophitsing richting Joden en de staat Israël te volgen en daarover te publiceren.’ Dat is cruciaal. Dat zal de PA het vuur na aan de schenen houden.

  Het Ros-Lehtinen wetsvoorstel is ‘House Resolution 293’ genoemd, en is nu in handen van een commissie van Buitenlandse Zaken in het Huis van Afgevaardigden. Ik hoop dat elke Joodse en zionistische organisatie zich in verbinding stelt met deze commissie en sterk aandringt op het aannemen van deze resolutie. De enige hoop op het ooit hebben van echte vrede tussen Israëli’s en Palestijnen is het beginnen met de huidige generatie Palestijnse kinderen te leren voor vrede te kiezen en niet voor oorlog.

  Vertaling: Evelien van Dis

  Over de auteur