Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
BDS-beweging: Boycot tegen Israël - Christenen voor Israël
 • Een demonstratie van een BDS-beweging in Duitsland in 2012. Op het achterste bord komt de werkelijke doelstelling naar voren: "down, down Israel!" - Foto: Kate Ausburn
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Boycot tegen Israël

  9 juli 2015

  Een Jordaanse Palestijn die in Engeland woont, Mudar Zahran, zegt in een artikel in de krant Israel Hayom dat “degenen die haten niet hun harten veranderd hebben, maar alleen hun slogans en methodes.” Een goed voorbeeld is volgens hem wat hedendaagse antisemieten verklaren: wij houden van Palestijnen en wij haten Joden. In deze bewoordingen presenteert de BDS-beweging zichzelf. (‘BDS’ staat voor Boycot, Desinvestering en Sancties.) Toch is deze boycot van Israël gevaarlijk en schadelijk, in het bijzonder voor Palestijnen.

  De meeste BDS-groepen geven niet om de Palestijnen. Zahran heeft verschillende van die groepen gevraagd Arabische landen te boycotten vanwege de manier waarop zij de Palestijnen behandelen. Maar nooit heeft hij maar een greintje belangstelling aangetroffen.
  Hiermee is aangetoond dat het doel van de BDS-beweging is om Israël te demoniseren.

  “Op een groot aantal punten ben ik het niet met Israël eens, maar ik ben wijs genoeg te weten dat het in onze regio óf Israël is, óf ISIS/Iran/Hamas/Hezbollah.”

  Het boycotten van Israël is onzinnig omdat Israël de grootse werkgever van de Palestijnen is. Als Israëlische bedrijven ermee ophouden, zullen veel Palestijnen hun banen verliezen. In het Midden-Oosten zijn het in feite alleen Israël en Saoedi-Arabië die Palestijnen toestemming geven ongehinderd in hun land te werken.

  Zahran schrijft: “Zeker, op een groot aantal punten ben ik het niet met Israël eens, maar ik ben wijs genoeg te weten dat het in onze regio óf Israël is, óf ISIS/Iran/Hamas/Hezbollah. We moeten inzien dat Israël een van de voornaamste hoekstenen van de veiligheid is in het Midden -Oosten. Of we nu van Israël houden of niet, we kunnen het ons niet veroorloven compromissen te sluiten waar het Israëls belangen betreft. Vandaag niet, en ook nooit in de toekomst.”

  Vraag de Heere of Hij hen die een boycot van Israël voorstaan wil laten inzien hoe contraproductief dit werkt. Meer gebedspunten Hoeveel succes heeft de BDS-beweging al gehad? Elliot Abrams merkt op blogs.cfr.org op dat de handel en diplomatieke betrekkingen van Israël met India en China voorbeeldig gegroeid zijn. Er is door kleine landen als Ierland – met een bevolking van 4.6 miljoen inwoners – vaak meer aandacht voor kritische acties richting Israël dan dat men aandacht heeft voor Israëls ontwikkelende politieke en economische betrekkingen met de twee dichtstbevolkte grote landen van de wereld. Men zou zich kunnen afvragen: wie wordt meer geïsoleerd, Israël of de meest vijandige criticasters van Israël?

  De website Bdsmovement.net laat zien dat deze beweging een ‘dochteronderneming’ van de PLO is, en werkt onder de bescherming van de Boycot van Israël door de Arabische Liga (1948).

  Dror Eydar merkt in een ander artikel in Israel Hayom op dat er veel ‘bezettingen’ zijn, en op vele plaatsen bloedige conflicten, toch is de focus van de wereld gericht op de Palestijnen omdat hun strijd tegen de Joden is die bezig zijn terug te keren … “Dit kan een verontrustende betekenis geven aan de Bijbelse profetie aangaande ‘een volk dat alleen woont.’ De verschuiving van de oorlog tegen ons naar het boycotten van Israël is in feite een voortzetting van de lange campagne tegen onze terugkeer naar Sion.”

  Genesis 12:3 is nog steeds van toepassing. Allen die Israël vervloeken, oogsten op hun beurt de vloek van God. In dit Bijbelvers betekent ‘vervloeken’: verachten, verwerpen, kwaad spreken over, negeren, als onbelangrijk zien enz …

  Vertaling: Evelien van Dis

  Thema

  bds

  Over de auteur