Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Enkele dagen in Israël, vele wonderen - deel 1 - Christenen voor Israël
 • Een impressie van de herdenkingsceremonie voor Gush Katif. - Foto: © CFOIC
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Enkele dagen in Israël, vele wonderen – deel 1

  21 juli 2015
  Directeur Roger van Oordt van Christenen voor Israël is net terug van een kort verblijf in Israël. Over de ontmoetingen en ervaringen die hij daar had schrijft hij deze week voor christenenvoorisrael.nl enkele korte blogs. Vandaag deel 1, over het leven van de bewoners van de voormalige nederzettingen van Gush Katif in de Gazastrook.

  Afgelopen week was de herdenking van de terugtrekking uit Gaza onder leiding van toenmalig premier Sharon en vice-premier Olmert. Namens Christian Friends of Israeli Communities (CFOIC) waren we uitgenodigd om bij een officiële ontvangst door president Rivlin op zijn residentie aanwezig te zijn. Namens u mocht ik anderhalve dag mee treuren.

  Nog altijd zijn er families die toen hun huizen in Gaza moesten verlaten, maar nu nog zonder huis zijn en hun dagen doorbrengen in caravans. Bid om troost en kracht voor de bewoners van de voormalige nederzettingen in Gush KatifMeer gebedspunten Gelukkig is er wel aandacht voor hen. Van velen is de wilskracht ongebroken en wachten ze tot ze weer opnieuw mogen beginnen.

  Van vruchtbaar gebied naar lanceerbasis
  Eén van de sprekers was Yuli ‘Joel’ Edelstein, de voorzitter van de Knesset, het Israëlische parlement. Hij bekende dat het opgeven van de Gazastrook één van de grootste drama’s is in de Israelische geschiedenis en de vrede slechts verder weg heeft gebracht. Na de eenzijdige terugtrekking van Israël kreeg Israël een oorlog met Libanon in 2006 te verduren en nog een drie oorlogen met Gaza (2008, 2013, 2014). Duinzand wat eens door de Joden tot een vruchtbaar gebied was gemaakt, fungeerde nu als lanceerbases van kassam- en andere raketten, die dood en verderf hebben gezaaid in Zuid-Israël.

  Een andere spreker vertelde hoe zijn vrouw en vier kinderen in 2004 waren vermoord door terroristen en toen hij in 2005 de Gazastrook moest verlaten, hij letterlijk alles kwijt was. Maar God zij dank heeft de gemeenschap zich over hem ontfermd, is hij hertrouwd en nu opnieuw vader van 4 kinderen.

  Ook was ik in Nitzan, één van de nieuwe dorpen in de Negev-woestijn. Het ligt aan de rand van de Gazastrook waar een deel van de 8.000 bewoners uit de elf voormalige Joodse nederzettingen in de Gazastrook zich nu gevestigd hebben. De bewoners zijn aangeslagen, maar niet gebroken.

  Beproefd
  Het is kennelijk soms zo dat de mensen die het dichtst bij de Heere leven het zwaarst beproefd worden. Israël is nog verre van volmaakt. Als je bij een Joods gezin thuis komt, dan is er na binnenkomst altijd een oneffenheid aan de muur. Dat is met opzet gedaan, omdat de tempel nog steeds verwoest is. Uit de Schrift mogen we weten dat de Messias de tempel zal herbouwen. Naar die dag mogen we met dubbele verwachting uitzien. Wanneer de wet, waarheid, recht en gerechtigheid uit Sion zullen komen. De hele aarde zich mag verheugen, omdat Hij zal zitten op de troon van zijn vader David en alle tranen van alle ogen zal afwissen.

  Over de auteur