Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Vogelvrij - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Vogelvrij

  Joanne Nihom - 3 juli 2015

  Afgrijselijk en vreselijk de slachtpartij in Tunesië vorige week. Je zult op het strand liggen genieten van je vakantie, als een schietende gek je leven en dat van vele anderen in een paar seconden totaal op zijn kop zet. Dood, verderf en vooral angst. Isis.

  De Isis ‘angstmachine’ werkt … de media staan er vol van. ‘Toeristen bang om naar Tunesië te gaan …’, ‘Toerisme in Tunesië plat …’ Hoe vreselijk het ook klinkt, het kan overal gebeuren. We zijn vogelvrij, allemaal. Vogelvrij, het woord klinkt zo vrolijk en lief. Ik zocht het op in de Van Dale.

  Vo·gel·vrij, bijvoeglijk naamwoord, (1681) ontleend aan het Duitse Vogelfrei: lijken die niet begraven mochten worden en als prooi voor vogels werden achtergelaten, buiten bescherming van de wet gesteld, blootgesteld aan ieders vervolging

  Vogelvrij. In de moskee, in de synagoge, in de kerk, op school, op het strand, in de supermarkt, op straat. Landen ontwijken wegens angst voor een aanslag? Naar welke landen kan je dan nog wel?

  Terug naar Van Dale. Ik zoek vogel vrij op, de twee woorden apart: onbelemmerd: vrij en onbelemmerd als de vogel in de lucht

  Terwijl ik hierover wat mijmer, kom ik op internet een opname tegen van een koor van Joodse, Christelijke en Arabische vrouwen uit Jaffo (bij Tel Aviv) die samen zingen dat ze hun zonen niet hebben gebaard om soldaat te worden. Ze zingen in het Ivriet, het Arabisch en het Engels, als vogels zo vrij in de lucht.

  Laat hun lied een volkslied worden voor ieder land in de wereld.

  Over de auteur