Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
De media en Israël … een diepe zucht - Christenen voor Israël
 • NOS-correspondente Monique van Hoogstraten trekt het Israëlisch-Palestijnse conflict door tot aan de falafel. - Foto: screenshot
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De media en Israël … een diepe zucht

  Joanne Nihom - 18 augustus 2015

  Een paar weken geleden zond het NOS journaal een item van journalist Monique van Hoogstraten over ‘de strijd om de falafel’ uit. Ja, u leest het goed.

  Marloes, dochter van een goede vriendin van mij uit Nederland, schreef er een brief over aan de NOS:

  Beste meneer, mevrouw,

  Afgelopen week zag ik tijdens het journaal een item over falafel en dat ‘het Midden-Oosten conflict al tot de kikkererwt reikte’. Ik vond het jammer om dit te zien, aangezien ik geloof dat Israëli’s en Palestijnen echt niet een conflict hebben over een paar kikkererwten. Er zijn verschillende voorbeelden van het feit dat zowel Israëli’s als Palestijnen elkaar proberen te begrijpen en het conflict proberen op te lossen. Bijvoorbeeld de NIR School, waar Israëlische, Palestijnse en Arabische jongeren samen op ‘kamp’ gaan om met elkaar leuke dingen te doen én te praten over het conflict. Zo komen ze er achter dat ze allebei gewoon menselijk zijn. Er bestaan meer van dit soort projecten (http://nirschool.org/default_no_intro.html)

  Ik vond het jammer om te zien dat zelfs in een zomercolumn de negatieve aspecten worden benadrukt. Graag had ik gezien dat de kans werd gegrepen om ook iets goeds, iets positiefs te tonen.

  Met vriendelijke groet,

  Marloes Sonneveld (16 jaar)

  Deze week was Marloes met haar moeder en haar broer in Israël en bezocht de falafel-man in Jeruzalem.

  “Helaas heb ik nooit antwoord gekregen van de NOS, alleen een ontvangstbevestiging. Nadat ik het item over de falafel op de televisie had gezien wilde ik iets doen, daarom heb ik de mail geschreven. Toch voelde het niet als genoeg, ik wilde ook iets ondernemen. Via Google kwam ik erachter dat de falafel-tent waarover het item gaat op de Ben Yehuda markt in Jeruzalem is.

  Ik ben deze week, samen met mijn moeder en broer, bij mijn grootouders op bezoek die in Israël wonen. Bovenaan mijn lijstje stond een bezoek aan de falafel-tent. Waarschijnlijk wist de jongen die geïnterviewd is niet eens hoe het interview op tv eruit is komen te zien, maar dat maakte me niet uit. Het ging erom dat ik hem wilde laten weten dat ik van Israël hou, dat er nog Nederlanders zijn die wel van Israël houden.

  Eenmaal in Jeruzalem ging ik ’s avonds naar de Ben Yehuda straat. In de falafel- tent zag ik de jongen van het interview gelijk! Ik vertelde hem over het televisieprogramma. Volgens mij begreep hij niet helemaal waar ik het over had, maar hij vond het wel heel leuk dat ik hem op de Nederlandse televisie had gezien. En hij vond het nog leuker dat ik speciaal was gekomen om hem te zeggen dat ik van Israël houd. Mijn actie verandert misschien niets aan de kijk op Israël door de media, maar ik ben wel blij dat ik het heb gedaan.”

  Moedige Marloes, was iedereen maar zo als jij!

  Over de auteur