Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Khamenei's handboek voor de vernietiging van Israël - Christenen voor Israël
 • Ayatollah Ali Khamenei. - Foto: Wikimedia Commons
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Khamenei’s handboek voor de vernietiging van Israël

  18 augustus 2015

  Terwijl minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en president Obama hun best doen de gewelddadigheid van het Iraanse regime te verbloemen en zich een weg banen door het nucleaire verdrag, is Irans religieuze leider met iets anders bezig: de vernietiging van Israël.

  Ayatollah Ali Khamenei heeft een nieuw boek gepubliceerd dat Palestina heet. Het is een waslijst van grieven tegen de Joodse staat en telt 416 bladzijden. Een flaptekst op de omslag noemt Khamenei ‘De vaandeldrager van de jihad om Jeruzalem te bevrijden.’

  Een vriend stuurde me een exemplaar toe uit Iran waar het boek momenteel alleen te verkrijgen is. Een Arabische vertaling kan binnenkort echter verwacht worden. Amerikaanse regeringsambtenaren hopen natuurlijk dat geen enkele Amerikaan zelfs maar iets over dit boek ter ore komt.

  ‘Het herclaimen van landen die vroeger islamitisch waren’
  Khamenei maakt vanaf het begin zijn positie duidelijk: Israël heeft geen bestaansrecht als staat.
  Hij gebruikt drie woorden:

  1. ‘nabudi’, dit betekent ‘vernietiging’
  2. ‘imha’, dat ‘langzaam wegsterven’ aangeeft
  3. ‘zaval’ betekent ‘uitwissing’

  Khamenei beweert dat zijn strategie om Israël te vernietigen niet gebaseerd is op antisemitisme. Dat is volgens hem een Europees verschijnsel. Aan zijn standpunt liggen ‘goed gefundeerde islamitische beginselen’ ten grondslag.

  “Wat hij aanraadt is een lange periode van strijd voeren die niet hevig is maar die bedoelt het leven onaangenaam te maken voor de meerderheid van de Israëlische Joden, zo niet onmogelijk.”

  Een zo’n beginsel houdt in dat een land dat onder moslimheerschappij is geweest, ook al is het maar kort, nooit afgestaan kan worden aan niet-moslims. Wat er toe doet in de islam is eigenaarschap van de regering van een land, zelfs als de meerderheid van de inwoners geen moslims zijn.

  Volgelingen van Khomeini (stichter van de Islamitische Republiek Iran in de zeventiger jaren van de vorige eeuw) staan niet alleen in dit geloof. In de moslimwereld circuleren tientallen kaarten waarop te zien is hoeveel gebieden afgestaan zijn aan ‘ongelovigen’ die op hen heroverd moeten worden.

  Deze gebieden omvatten grote delen van Rusland en Europa, bijna een derde van China, heel India en delen van de Filippijnen en Thailand.

  Volgens Khamenei echter is Israël – dat hij aanduidt als ‘adou’ (vijand) en ‘doshman’ (tegenstander) – een speciaal geval om drie redenen:

  1. Israël is een loyale bondgenoot van de Amerikaanse ‘grote satan’ en heeft een sleutelpositie in zijn ‘kwade plan’ om het ‘hartland van de wereldwijde islamitische gemeenschap’ te domineren.
  2. Israël heeft bij een aantal gelegenheden oorlog gevoerd met moslims; daardoor is het tot een ‘vijandige ongelovige’ geworden, of ‘kaffir al-harbi’.
  3. Israël is een speciaal geval omdat het Jeruzalem bezet houdt. Voor Khamenei is deze stad de derde heilige stad in de islam.

  Hij laat doorschemeren dat een van zijn ‘meest geliefde wensen’ is om op een dag in Jeruzalem te bidden.

  ‘Israëlmoeheid’
  Khamenei hamert er op dat hij geen ‘klassieke oorlogen’ aanbeveelt om Israël van de kaart te vegen. Ook wil hij niet ‘de Joden uitmoorden’. Wat hij aanraadt is een lange periode van strijd voeren die niet hevig is maar die bedoelt het leven onaangenaam te maken voor de meerderheid van de Israëlische Joden, zo niet onmogelijk. Zodat ze het land verlaten.

  Zijn berekening is gebaseerd op de bewering dat grote aantallen Israëli’s dubbele nationaliteiten hebben en er de voorkeur aan zouden geven naar de VS en Europa te emigreren boven een leven met dagelijkse doodsbedreiging.

  Khamenei verwijst niet naar Irans nucleaire programma. Maar het onderliggende betoog geeft aan dat een Iran met nucleaire wapens er voor zou zorgen dat Israël zich wel twee keer bedenkt om Khamenei’s strategie onderuit te halen door militair optreden tegen de Islamitische Republiek.

  In zijn analyse gaat Khamenei ervan uit dat Westerse mogendheden – en met name de VS – die de Joodse staat tientallen jaren gesteund hebben, zouden kunnen besluiten daarmee op te houden. Als voor veel Joden de kosten om in Israël te leven te hoog zouden worden, zou dan support voor Israël niet meer rendabel zijn.

  Dankzij president Obama heeft Amerika zich al van Israël teruggetrokken tot een niveau dat tien jaar geleden nog ondenkbaar zou zijn.

  Khamenei houdt rekening met wat hij ziet als ‘Israëlmoeheid’. De internationale gemeenschap zou beginnen uit te kijken naar wat hij ‘een praktisch en logisch mechanisme’ noemt om het oude conflict te beëindigen. Khamenei’s ‘praktische en logische mechanisme’ sluit de tweestatenformule, in welke vorm dan ook, uit.

  “De oplossing is een formule voor één staat,” legt hij uit. De staat die Palestina moet heten, en onder moslimoverheersing moet staan, zou niet-moslims wel toelaten. Het zou hun, en ook sommige Israëlische Joden die kunnen bewijzen “authentieke wortels” in het gebied te hebben, toegestaan worden er te wonen als “beschermde minderheden”.

  In het plan van Khamenei zou Israël plus de Westelijke Jordaanoever (Judea en Samaria) en Gaza terugvallen aan de VN voor een korte mandaatperiode waarin een referendum gehouden wordt om de nieuwe staat Palestina in het leven te roepen.

  Alle Palestijnen en hun nakomelingen, waar ze zich ook maar bevinden, zouden in staat gesteld moeten worden hun stem uit te brengen, terwijl de Joden “die uit andere plaatsen gekomen zijn” daarvan uitgesloten zouden zijn.

  Dank God dat Hij de plannen van de volken om Israël te vernietigen zal tenietdoen. Lees in dit verband ook Psalm 2 en Jesaja 54:17Meer gebedspunten Khamenei noemt geen aantallen voor mogelijke stemgerechtigden in zijn droomreferendum. Maar gedane studies door het Islamitische ministerie van Buitenlandse Zaken in Teheran suggereren dat op zijn minst 8 miljoen Palestijnen over de hele wereld zouden kunnen stemmen tegen 2.2 miljoen Joden die “aanvaard” zouden worden als toekomstige tweederangsburgers van het nieuwe Palestina. Het komt erop neer dat hij als “voornaamste gids” zeker is van de resultaten van zijn voorgestelde referendum.

  Hij maakt niet duidelijk of het Koninkrijk Jordanië dat zo’n 80% beslaat van het historische Palestina, ook deel zou uitmaken van zijn ‘één-staat’ schema. Een meerderheid van Jordaniërs is echter van Palestijnse afkomst en zou dus stemgerechtigd zijn voor het referendum en dus logischerwijs burgers van het nieuwe Palestina worden.

  Holocaust ‘propaganda’
  Khamenei gaat prat op het succes van zijn plannen om het leven onmogelijk te maken voor Israëli’s door terreuraanslagen vanuit Libanon en Gaza. Zijn meest recente idee is om ‘strijders’ uit de Westelijke Jordaanoever te rekruteren om gevechtseenheden in Hezbollah-stijl op te zetten.

  “We hebben ons bemoeid met anti-Israëlzaken (= steun aan anti Israël terreurgroepen in de regio) , en het bracht overwinning in de 33 dagen lange oorlog die Hezbollah in 2006 tegen Israël voerde, en in de afgelopen 22 dagen van oorlog tussen Hamas en Israël in de Gazastrook vorige zomer 2014,” pocht hij.

  Khamenei beschrijft Israël als “een kankergezwel”. De totale verdwijning van Israël zou betekenen dat in het Midden-Oosten “het Westerse overwicht en zijn bedreigingen geschaad worden.” In plaats daarvan “zal het overwicht van Iran in de regio gepromoot worden.”

  In het boek van Khamenei gaat het ook over de Holocaust. Die ziet hij of als “een propagandastunt” of als een duidelijk betwiste claim. “Als er zo iets was,” schrijft hij, “weten we niet waarom het gebeurde en hoe.”

  Dit is wat de leiders van Iran hun volk en hun bondgenoten in het Midden Oosten voorhouden. Willen we ons echt aan deze schijnwerkelijkheid toevertrouwen?

  Vertaling: Evelien van Dis

  Thema

  iran

  Over de auteur