Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Bejaard Joods echtpaar overvallen - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Bejaard Joods echtpaar overvallen

  9 september 2015

  Een bejaard Joods echtpaar in Nederland is op brute wijze overvallen.

  Samuel (87) en Diana (86) Blug, twee bejaarde Holocaust overlevenden, zijn vorige maand het slachtoffer geworden van een wrede en gewelddadige antisemitische overval in hun huis in Nederland. Volgens een verslag in de media van zondag 6 september waren ze nu pas in staat om ermee naar buiten te komen en te vertellen wat hun overkwam.

  Het echtpaar vertelt dat twee mannen voor de deur van hun appartement stonden die naar binnen wilden. Ze zeiden dat ze van de politie waren. Toen Samuel de deur opende, vielen twee in het zwart geklede mannen de woning binnen en begonnen het paar onbarmhartig toe te takelen.

  “Vuile Joden – vanaf dit moment is alles van jullie van ons.”

  De overvallers sloegen het echtpaar tegen de grond, stompten hen voortdurend en schreeuwden: “Vuile Joden – vanaf dit moment is alles van jullie van ons.” Nadat ze het zwaar gewonde paar vastgebonden hadden, trokken de dieven Diana de sieraden van het lijf. Met een geweer op hen gericht dwongen zij het echtpaar te vertellen waar de andere waardevolle dingen in het huis lagen.

  Samuel kon door de vele slagen niet meer zien en had een gebroken dijbeen. Vóór de overval waren zowel hij als Diana onafhankelijk. Bid om een bijzondere vertroosting en zorg voor dit bejaarde echtpaar, dat al zo in de Holocaust geleden heeft en nu weer beroofd, geslagen en beschaamd is. Bid dat de overvallers gevonden worden en voor het gerecht gebracht; en bid om bescherming tegen antisemitisch geweld voor Joden in Nederland.Meer gebedspunten Nu zitten ze beiden in een rolstoel in een revalidatiecentrum in Amsterdam. “Zij hebben ons leven verwoest,” zei Samuel in tranen tegen verslaggevers. “Ik heb erge pijn. Ik ben totaal kapot vanbinnen,” voegde Diana eraan toe.

  Emmanuel, hun zoon, heeft een prijs van 10.000 euro uitgeloofd voor degene die informatie kan geven die tot arrestatie van de overvallers leidt. De Nederlandse politie neemt de overval serieus en is met een onderzoek bezig. (INN)

  Vertaling: Evelien van Dis

  Over de auteur