Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Grote schoonmaak - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Grote schoonmaak

  Joanne Nihom - 11 september 2015

  Maandag en dinsdag, de eerste twee dagen van de Joodse maand tisjri, de zevende maand van de Joodse kalender, is het Rosj Hasjana, Joods Nieuwjaar ook wel ‘Hoofd van het Jaar’ genoemd.

  Een oude deur sluit, een nieuwe opent.

  De dagen hebben een religieus aspect, de diensten in de synagoge hebben een sociaal aspect, het samenzijn en natuurlijk het ‘lekker eten’ gedeelte.
  Het zijn dagen om terug te blikken en vooruit te kijken. Vergelijk het met een grote schoonmaak in jezelf.

  Een slecht mens ben ik niet, maar in de flow van het leven laat ik wel eens een steekje vallen. Zo heb ik een aantal vrienden waarvan ik dacht dat ik ze het afgelopen jaar pijn heb gedaan een brief gestuurd om mijn excuses aan te bieden. En wie ik heb vergeten en die ik ook pijn heb gedaan: sorry, het spijt me!

  Ook heb ik een aantal goede voornemens. Niet te veel, want dan lukt het niet. Een aantal dierbaren ga ik meer aandacht geven. Ik ga proberen om me niet meer zo snel druk te maken over van alles en nog wat. En … als het over mijn blog gaat, ik heb me voorgenomen om nog meer over het leven hier in dit prachtige land te schrijven.

  De zandstorm, in vijfenzeventig jaar is dit nog niet zo voorgekomen, is er nog steeds en volgens de weersvoorspellingen duurt het tot zondag. Al drie dagen geen blauwe hemel. Alles zit onder het zand. Binnen en buiten. Ook de longen zitten vol. Iedereen hoest en proest.

  Een symbolisch teken van boven? Waren we te veel onder ‘gezand’ door alles wat er het afgelopen jaar is gebeurd , waardoor we soms wel eens de weg kwijt raakten? Vanaf zondag gaat de hemel weer open …

  Ik wens iedereen een vredig, gezond en mooi Nieuw Jaar.

  Hier weer een prachtig filmpje van Esther Weissman – Erwteman van IkWeetWatIkEet:

  Over de auteur