Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israëlisch schooljaar opent met lessen over tolerantie - Christenen voor Israël
 • Twee meisjes op de eerste schooldag in Israël. - Foto: Hadas Parush/Flash 90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israëlisch schooljaar opent met lessen over tolerantie

  2 september 2015

  Na een zomer van bloedige racistische en homofobische terreur houden leerlingen zich de eerste schoolweek bezig met lessen over acceptatie van verschillen en het vermijden van geweld.

  Het ministerie van Onderwijs kondigde vorige week aan dat tijdens de eerste week van het komende schooljaar in de meeste districten van het land er een serie lessen gegeven gaat worden over geweld, racisme en tolerantie. Dinsdag 1 september is het nieuwe schooljaar begonnen.

  Minister van Onderwijs, Naftali Bennett heeft hiertoe besloten na een zomer vol bloedige terreuraanslagen en racistische retoriek. Waaronder de moord op een Palestijnse peuter en zijn vader in een terroristische aanslag op de Westelijke Jordaanoever door Joodse extremisten, en de moord op een tienermeisje tijdens de Gay Pride optocht in Jeruzalem.

  “In een land als het onze is tolerantie geen luxe. Het is een eerste vereiste voor ons bestaan,” zei Bennett in een verklaring.

  “Dit jaar zal één leerling niet terugkeren naar school omdat zij vermoord werd vanwege het feit dat ze uit solidariteit meeliep met haar vrienden in de Pride optocht. Wij kunnen dat niet negeren. Het is toegestaan het ergens niet mee eens te zijn. Dat is zelfs wenselijk. Om echter een hand op te heffen (met geweld) – dat is nooit toegestaan,” zei Bennett.

  Het ministerie gaf een studiepakket voor een week uit op hun website, waarin de nadruk ligt op discussies over vooroordelen, ophitsing en geweld, en het belang van acceptatie van verschillen. Ambtenaren zeiden dat het geschreven was met het oog op het geweld van afgelopen zomer.

  Het studiepakket bevat ook materiaal om het hele jaar door te gebruiken. Zoals cursussen over diverse onderwerpen, van literatuur tot burgerschap, taal en geschiedenis. Ook materiaal voor belangrijke herdenkingsdagen het hele jaar door, zoals de internationale Dag van Tolerantie op 16 november en de internationale Holocaust Herdenkingsdag op 27 januari en andere.

  Het geweld “maakt ons verantwoordelijk als opvoeders die moraal, mensenliefde en vrijheid hoog in het vaandel hebben om op elke mogelijke manier de verspreiding van deze geest van haat en vernietiging te voorkomen,” schreef het hoofd van het ministerie, Michal Cohen, in een zomermemo naar schoolleiders.

  “Het onderwijssysteem is moreel verplicht om handelend op te treden tegen deze sociale ziektes en onze waarden die wij eerbiedigen, in te prenten: de bescherming van de menselijke waardigheid en vrijheid, moraliteit en gerechtigheid, mensenliefde en wederzijdse verantwoordelijkheid.”

  Dit artikel is geschreven door de staf van The Times of Israel, en stond 20 augustus 2015 op hun website. | Vertaling: Evelien van Dis