Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Brand in Bethlehemse kerk – en waar blijft de pers? - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Brand in Bethlehemse kerk – en waar blijft de pers?

  2 oktober 2015

  Toen half juni brand uitbrak in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging in Tabgha aan de oever van het Meer van Genezaret, werd verondersteld dat de daders Joodse extremisten waren, en het nieuws kreeg wereldwijd veel aandacht. Maar heeft u al iets gelezen over de brand in de St Charbel kerk in Bethlehem?

  In het afgelopen weekeinde was er een soortgelijke brand in de maronitische St Charbel kloosterkerk in Bethlehem, waarbij nog meer schade werd aangericht. Waren er Joden bij betrokken? Wel, dan is het niet belangrijk, denken blijkbaar de Palestijnse Autoriteit, de internationale media, de Verenigde Naties, buitenlandse regeringen, en bijna iedereen die zich bezighoudt met het Israëlisch-Palestijnse conflict.

  De Arabisch-talige christelijke nieuwsbron Linga meldde, dat de Palestijnse politie en brandweer de brand onderzochten en ertoe neigden de brand een ongeluk (of kortsluiting) te noemen, maar dat de lokale christenen in Bethlehem benadrukten dat – hoewel de relatie met moslims doorgaans goed is – het om brandstichting door salafistische moslimextremisten zou gaan. [Uw browser wil het Arabisch wel vertalen].

  Bethlehem was ooit een overwegend christelijke stad, maar heeft nu een islamitische meerderheid die ruimte biedt aan groepen als Hamas en Islamitische Jihad.

  Vader Gabriel Naddaf, de Nazarethse priester die de plaatselijke christenen stimuleert om te integreren als onderdeel van de Joodse Staat, eiste in een Facebook-post de ‘aangifte van het verbranden van de heilige St. Charbel Kerk door Palestijnse extremisten.’

  Hij klaagde ook dat de Palestijnse Autoriteit ‘incompetent’ is bij de bescherming van christenen en hun heilige plaatsen. ‘Ik hoop dat die christenen die demonstreerden na de brand in de Kerk van de Broodvermenigvuldiging ook tegen deze ernstige aanval zullen demonstreren,’ aldus Naddaf.

  Over de auteur