Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Messenjihad en de zondvloed - Christenen voor Israël
 • Een gemeentewerker reinigt de straat waar een steekaanslag plaatsvond in Jeruzalem. - Foto: Hadas Parush/Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Messenjihad en de zondvloed

  Yochanan Visser - 19 oktober 2015

  Afgelopen donderdag was ik in de wijk Pisqat Zeev in Jeruzalem aanwezig bij een bar mitzvaplechtigheid. De zoon van een familielid was zojuist dertien jaar geworden en las tijdens de gebedsdienst voor het eerst van zijn leven in de synagoge een samenvatting van parasjat (hoofdstuk) Noach uit het boek Bereshit (Genesis) in de Thora.

  Het was drie dagen nadat een dertienjarige Arabier uit de aangrenzende wijk Beit Hanina had geprobeerd een einde te maken aan het leven van de eveneens dertienjarige Joodse jongen Naor Ben Ezra.

  Ahmad Manasrah en zijn 15-jarige neef Hassan Manasra waren naar Pisqat Zeev gekomen om Joden te doden verklaarde Ahmad later. Hij slaagde bijna in zijn ‘missie’ toen hij de keel van Naor doorsneed.

  “Wie goed naar de situatie in de wereld kijkt ziet de overeenkomsten met het verhaal van de zondvloed.”

  Dankzij alerte en deskundige omstanders leeft Naor nog, al is zijn toestand nog altijd ernstig. De omstanders hadden met wegwerpdweilen de bloeding enigszins weten te stelpen maar Naor was klinisch dood toen hij in het Hadassah ziekenhuis op Har HaTzoviem arriveerde. Een Arabisch Israëlische dokter en zijn team wisten echter de jongen te reanimeren en een dag later was het gevaar voor zijn leven verdwenen.

  Hamas
  Mijn dertienjarige neef Lior las het verhaal van de zondvloed in het Hebreeuws. “Yimaleh Ha’Aretz Hamas” reciteerde hij, terwijl twee familieleden de ingang bewaakten met geladen pistolen en buiten Arabische bouwvakkers ruzie maakten op het dak van een nieuw huis.

  Inderdaad dat leest u goed, het woord ‘Hamas’ bestond al voordat de Palestijnse Jihadbeweging werd opgericht, al zullen Khaled Mashal en de zijnen dat niet geweten hebben.

  Ik moest denken aan de onjuiste wijze waarop deze zin meestal vertaald wordt. In het Engels leest men meestal “de aarde was vervuld met roof” (robbery). De meest nauwkeurige Nederlandse vertaling vertelt weer iets geheel anders: “De aarde was verdorven en vol onrecht”. Dus Hamas wordt vertaald in roof, verdorvenheid en onrecht. De juiste vertaling is echter “De aarde was vervuld met geweld”, niet zo maar geweld maar de meest wrede vormen van geweld.

  Als u exact wilt weten welke vorm van geweld wordt bedoeld met het woord Hamas in de Torah dan moet u deze video bekijken van een terreuraanslag die vorige week dinsdag in Jeruzalem plaatsvond. [let op: schokkende beelden!]

  Dus in de week dat Hamas via propagandavideo’s Palestijnen opriep om Joden te vermoorden en Palestijnse terroristen met messen en andere primitieve wapens en zelfs auto’s Israël terroriseerden werd uitgerekend dit thema behandeld in de wekelijkse Thoralezing.

  Zondvloed
  Wie goed naar de situatie in de wereld kijkt ziet de overeenkomsten met het verhaal van de zondvloed.

  In Irak en Syria vinden onvoorstelbare wreedheden plaats die niet te bevatten zijn. Juist vorige week schreef ik een artikel over hoe terroristen van Islamitische Staat in Irak een Yazidi moeder dwongen om het vlees van haar eigen kind te eten. Een andere Yazidi vrouw werd door ISIS gedwongen om naar de groepsverkrachting van haar eigen negenjarige dochter te kijken.

  Dit zijn slechts twee voorbeelden van het krankzinnige geweld dat dagelijks om ons heen plaats vindt en de Arabieren die de laatste twee weken negen Joden in Israël vermoordden zijn er duidelijk door beïnvloed.

  De ‘Messenjihad’ wordt aangezwengeld in de Moskeeën en op de Palestijnse televisie. Zie bijvoorbeeld deze video van een demonstratie in Gaza dit weekend.

  Ophitsing
  Publicist Ratna Pelle gaf ook een paar voorbeelden van de ophitsing in een recent artikel dat door The Post Online werd gepubliceerd.

  Hier is wat Imam Mohammed Salah zei in een moskee in Rafah (Gaza) twee weken geleden terwijl zwaaide met een groot mes:

  “Mijn broeders op de Westelijke Jordaanoever: steek! Steek de mythes van de Talmoed in hun geesten. Steek de mythes over de Tempel in hun harten. (….) Broeders op de Westelijke Jordaanoever, vorm steekploegen. Val met drie of vier aan. Sommigen houden het slachtoffer in bedwang terwijl anderen hem met bijlen en slachtmessen te lijf gaan. Val ze in groepen aan en snijd ze aan stukken.”

  En dit is Hamas woordvoerder Mushir Al Masri die een uitzinnige menigte op 9 oktober het volgende vertelde:

  “We moeten ons nu allemaal in de Jeruzalem Intifada verenigen, alle facties. Werd het zuivere bloed niet gezegend? Werden de trotse wapens niet gezegend? Werden de heilige stenen niet gezegend? Werden de messen niet gezegend? Vandaag zeggen we tegen Netanyahu en de andere leiders van de bezetting: dat is onze keuze. Het mes is onze keuze! Het mes symboliseert de slag om de Westoever en om Jeruzalem.”

  Wellicht dat u denkt: maar er zijn toch ook gematigde Palestijnse leiders zoals PA-president Abbas? Gematigd als hij Engels spreekt inderdaad, maar in het Arabisch predikt ook hij de jihad. Hier is wat Abbas vorige maand op de Palestijnse tv zei:

  “Wij zegenen iedere druppel bloed die voor Jeruzalem is gevloeid, omdat het schoon en puur bloed is, bloed dat voor Allah is gevloeid, als Allah het wil. Iedere martelaar zal in het paradijs komen, en iedereen die gewond is zal worden beloond door Allah. De Al Aqsa Moskee is van ons, de Heilige Grafkerk is van ons, en zij hebben geen recht die te ontheiligen met hun smerige voeten. Dat zullen we niet toestaan, en we zullen alles in onze macht doen om Jeruzalem te beschermen.”

  Wat er dus nu gebeurt in Israël is een vervolg van de jihad die ruim honderd jaar geleden begon en die gericht is tegen de Joodse aanwezigheid in dit deel van het Midden-Oosten.

  Al-Aqsamoskee
  De Al-Aqsamoskee werd altijd al gebruikt om de moslims tegen de Joden op te zetten zelfs lang voor de stichting van de staat Israël. In 1921 en in 1929 resulteerde het verspreiden van leugens over de Al-Aqsamoskee in de massamoord op Joden in Jeruzalem en in Hebron en de bloedige tweede Intifada werd door Arafat begonnen nadat oppositieleider Ariel Sharon een bezoek bracht aan de Tempelberg (in tegenstelling tot wat de Palestijnen beweerden ging Sharon de Al-Aqsamoskee niet binnen).

  Laten we ons voor God verootmoedigen voor de mate waarin we in het Westen zijn verzonken in vooringenomenheid. Bid voor onze beleidsmakers en opinievormers.Meer gebedspunten Het is dus geen toeval dat Abbas nu de Al-Aqsamoskee opnieuw gebruikte om de Arabieren tegen Israël op te hitsen. Israël was van plan om de status quo op de Tempelberg te wijzigen, beweerde Abbas herhaaldelijk.

  De wereldgemeenschap slikte ook deze leugen en de Amerikaanse regering had vorige week zelfs het lef om Israël te beschuldigen van het schenden van de status quo. Die beschuldiging werd weliswaar later weer ingetrokken maar dit weekeinde bleek opnieuw dat weinigen in de wereld nog over een moreel kompas beschikken.

  De Franse regering lanceerde bijvoorbeeld een voorstel om internationale waarnemers te stationeren op de Tempelberg die vermeende Israëlische schendingen van de status quo moeten gaan rapporteren. Israël is daar uiteraard fel op tegen en premier Netanyahu zei terecht dat Israël niet het probleem is op de Tempelberg maar de moslimbendes die Joden aanvallen op de berg en in de Oude Stad van Jeruzalem.

  Corrupt
  Het liet echter zien dat een ander aspect dat tot de grote zondvloed leidde in parasjat Noah, ook aanwezig is in deze tijd: “Ve yireh Elokiem et Ha’aretz hineh nishchata ci hishchiet col basar” (En God zag de aarde en zie corrupt was zij, al het vlees (mensheid) was corrupt).

  Wie de reactie van de wereld op- en de verslaggeving van de internationale media over het huidige uitzinnige geweld tegen Israëlische Joden aanschouwt zal de overeenkomst niet kunnen ontgaan.

  Over de auteur