Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israëlisch-Arabische verslaggeefster spreekt zich uit - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Israëlisch-Arabische verslaggeefster spreekt zich uit

  19 oktober 2015

  “Sommige Arabische leiders bewaren een verschrikkelijk en doof makend stilzwijgen. Ze proberen niet de situatie te kalmeren, ze proberen niet om wederzijds begrip te bewerkstelligen zodat de een de ander zal accepteren. Ze gooien juist olie op het vuur in de omgeving in plaats van te begrijpen dat als het geweld gestopt zal zijn, wij degenen zullen zijn die een hoge prijs zullen betalen.”

  Dat zijn de woorden van de Arabisch-Israëlische televisieverslaggeefster Lucy Aharish die zich afgelopen week op de Israëlische televisie in een interview duidelijk uitsprak tegen de golf van geweld die Israël overspoelt.

  “De tweede intifada eiste zo’n zware prijs van Israëlische Arabieren en Palestijnen. Wij leren niet van onze fouten.
  Ik begrijp het niet … zelfs als de status quo op de tempelberg verbroken zou zijn – wat in werkelijkheid niet zo is – en nu extremistische groepen de atmosfeer ophitsen; zelfs als de status quo daar verbroken zou zijn, geeft dat iemand het recht om iemand anders te gaan vermoorden vanwege een ‘heilige plaats’? Of vanwege een godsdienst, of omdat iemand, een Jood, daar naar toe ging om in het huis van God te bidden? Ik kan het niet begrijpen, ik kan het niet bevatten.

  Waarom vanwege God? Over welke God hebben ze het eigenlijk? Een God die kinderen toestaat onschuldige mensen te vermoorden?
  Welke vrouw doet een hijab aan en bidt tot God, pakt een mes uit haar tas en probeert onschuldige mensen dood te steken? Ik begrijp het niet, en ik rechtvaardig dit op geen enkele manier. Ik kan het niet accepteren. Ik aanvaard zelfs geen verontschuldigingen van frustratie.

  Het Arabische leiderschap is zwak. Zij weten hoe ze in een mars moeten meelopen en de tempelberg opgaan, en hoe te schreeuwen, hoewel ze zelfs niet in God geloven. Jullie hebben geen godsdienst, en toch schreeuwen jullie dat de tempelberg van ons is.
  Over ’wat van ons’ hebben jullie het? Over welke plaats van ons praten jullie? Het is het huis van God. Jullie God? Hebben jullie het eigenaarschap van de tempelberg? Waarover hebben jullie het eigenlijk? Jullie hitsen duizenden jonge mensen op de straat op te gaan om onrust te stoken en mensen kwaad te doen. Jullie vernietigen hun toekomst met jullie eigen handen!”

  Vertaling: Evelien van Dis