Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Onweersproken - Christenen voor Israël
 • PA-voorzitter Mahmoud Abbas spreekt de VN toe. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Onweersproken

  Ruben Ridderhof - 1 oktober 2015

  We geven het maar toe. Ons Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) heeft het geflikt. Palestina is een onafhankelijke staat. Nee, nog niet officieel, maar wel in de beleving van de gemiddelde Nederlandse burger. Jaren van eenzijdige, in Israëls nadeel gekleurde persberichtgeving heeft zijn vruchten afgeworpen.

  Gisteren sprak president Abbas de wereld toe. In naam van Allah beschuldigde hij Israël ervan met brute kracht plannen uit te voeren om islamitische en christelijke heiligdommen in Jeruzalem te ondermijnen. Ook suggereerde hij dat Israël een etnische zuivering op de Palestijnen uitvoert, en daarbij stelselmatig Palestijnen verbrandt.

  “Wij reageren niet op de haat en gewelddadigheid van de Israëlische bezetting op dezelfde manier. In plaats daarvan werken wij aan het bevorderen van een cultuur van vrede en coexistentie tussen onze volken en in onze regio”, zei de Palestijnse leider.

  “waarom zou je nog moeite doen het onderscheid te maken tussen de geaspireerde staat en het zootje ongeregeld dat die staat tot een werkelijkheid zou moeten maken?”

  Ik kan nog wel verder gaan, maar u krijgt hiermee wel een aardige indruk van Abbas’ woordenarsenaal. Samengevat: Israël is een vreselijke, onmenselijke verdrukkingsmacht en de Palestijnen zijn lieverdjes die zich daartegen niet kunnen verdedigen en dus de wereld nodig hebben om hen te helpen.

  Persbureau ANP had natuurlijk als eerste een bericht over Abbas’ speech die werd gevolgd door het hijsen van de Palestijnse vlag buiten het VN-complex in New York. Daarin wordt al steevast gesproken over ‘Palestina’, want waarom zou je nog moeite doen het onderscheid te maken tussen de geaspireerde staat en het zootje ongeregeld dat die staat tot een werkelijkheid zou moeten maken?

  Dankbaar nemen kranten- en websiteredacties zulke persberichten over. Of het luiheid of geldgebrek is, zullen we maar in het midden laten. Maar feit is dat onze waakhonden van de democratie, de beschrijvers van de ‘werkelijkheid’ Abbas’ woorden – of de ANP-samenvatting daarvan – onweersproken overnemen in hun media.

  Abbas’ speech in de VN is maar één voorbeeld. Hoe vaak moeten we niet lezen over brute Israëlische aanvallen op de arme Palestijnen? In de marges van zulke berichten lezen we dan altijd iets over [let op: eufemismewaarschuwing!!] gefrustreerde Palestijnen die zich in hun verontwaardiging over het hen aangedane leed hun emoties niet meer konden beheersen en iets naars deden. Daar zou Israël op gereageerd hebben.

  Door zo stelselmatig het Israëlische geweld eerst in beeld te brengen, voeden de media het beeld van Israël als agressieve overheerser. Ik vraag me af hoeveel mensen nog weten

  • dat de Palestijnen grotendeels een samenraapsel zijn van gelukszoekende immigranten uit de opbloeitijd van het zionisme aan het begin van de twintigste eeuw.
  • dat de Palestijnen nog altijd in hun staatsmedia programma’s uitzenden waarin de gewelddadige strijd tegen Israël wordt verheerlijkt en aangemoedigd
  • Dat de “racistische annexatiemuur” in feite werd gebouwd om de stroom aan zichzelf in drukbevolkte plaatsen opblazende zelfmoordterroristen te stoppen
  • dat de Palestijnse Autoriteit nog altijd de nabestaanden van zulke ‘martelaren’ en andere bij terreur betrokken figuren die in Israëlische gevangenissen zitten, een leuk salaris uitkeren.

  Maar dat lijkt voor het ANP en de vele volgzame redacties van de Nederlandse pers geen punt te zijn …

  Over de auteur