Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Reisverslag: het Holland-Koor bemoedigt Israël - Christenen voor Israël
 • Het Holland-Koor in Jeruzalem.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Holland-Koor

  Reisverslag: het Holland-Koor bemoedigt Israël

  O, vrede van Tiberias. O, heuvels in het rond. Waar Jezus in het zachte gras, de mensen liefhad en genas en in hun midden stond”.

  De Holland-Koor Jubileumconcertreis begon in het noorden van Israël, rond het meer van Tiberias met een boottocht over het meer. Drie boten werden aaneen gelegd en daar klonk massaal uit 250 monden: “Scheepje onder Jezus hoeden” zo’n eenvoudig kinderliedje, krijgt dáár een veel diepere dimensie.

  Onder Jezus hoeden, is het koor door het Beloofde Land getrokken, om te zingen voor de God van Abraham, Isaak en Jacob en om Gods verbondsvolk Israël te bemoedigen.

  “De hele wereld laat ons links liggen, maar jullie komen voor ons zingen, helemaal uit Nederland”

  Op zondagmorgen 11 oktober werd de kerkdienst gehouden in Tiberias Hotsprings, een prachtig park. ’s Avonds was er de Sing-in, in de Rabin School Sporthal van Kiryat Yam, met medewerking van het jeugdorkest van het conservatorium Kiryat Yam, onder leiding van Ran Nachum.

  Een volle zaal met dolenthousiaste mensen, veel handen geklap. ’t Was een feest voor iedereen. In het bijzonder voor de zeer jonge musici van het jeugdorkest. De blijdschap en vreugde straalden van hun gezichten. Bij het zingen van de Isrel-Medley ging het dak eraf van de Rabin Sporthal.

  Maandag 12 oktober was “de grote dag” het Jubileumconcert door het Holland-Koor samen met het jeugdorkest Kiryat Yam, Jan Lenselink op piano, Noortje van Middelkoop op panfluit en Cloë Elsenaar op viool en dit als altijd onder begeleiding van onze gedreven dirigent Jan Quintus Zwart, in het Rose Berkovitz Cultural Centre.

  Wéér een volle zaal met een zeer enthousiast publiek van Joden, moslims en christenen. Samen zingen en musiceren verbroedert. Het “bravo! bravo!” klonk herhaaldelijk onder een minuten lang applaus. Met tranen in de ogen bedankten de mensen ons. “De hele wereld laat ons links liggen, maar jullie komen voor ons zingen, helemaal uit Nederland” dat was een veel gehoorde opmerking.

  Donderdagochtend 15 oktober, werd er een gezamenlijke dienst in de Graftuin gehouden onder leiding van ds. Kees van Velzen en ’s middags was de afscheidsdienst in de Verlosserkerk in de Oude Stad van Jeruzalem. Het was een dag met een overvol programma, want ’s avonds zong het koor samen met andere musici in de sporthal van het Goldstein Youth Village. Een jeugddorp waar 400 jongeren integreren, wonen en onderwijs krijgen. Ook krijgen zij veel sport, muziek en danslessen.

  In een wervelende dansshow met opzwepende muziek lieten zij hun prestaties zien en horen. Het is zo mooi om te zien, dat deze jonge mensen, tieners nog, zich met zoveel energie, passie, gedrevenheid en discipline inzetten voor hun optreden. Het Holland-Koor werd met een roffelend handen en voeten applaus verwelkomt.

  Het was onrustig in Israël, vooral in Jeruzalem, maar dit bracht het koor ‘niet van de wijs’ Met nog meer overtuiging werd er gezongen. Want: Het Holland-Koor zingt voor Israël. Am Israel Chai – Het volk Israël leeft!.

  Thema

  holland-koor

  Over de auteur