Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Park met een Hollands tintje - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Park met een Hollands tintje

  Joanne Nihom - 13 november 2015

  Afgelopen week was er een feestje in het Ben Gurion Park (onderdeel van het Ben Gurion Woud) in Dimona, hartje Negev. Daar werd een nieuwe speelplek voor kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking geopend, in aanwezigheid van een aantal vrienden van JNF (Joods Nationaal Fonds) Nederland. Dankzij hun financiële steun is het park opgewaardeerd en toegankelijk gemaakt voor kinderen met een beperking.

  “Het JNF brengt Israël voor al haar bewoners, met en zonder beperking, tot bloei, tezamen willen we van de natuur, de bossen en parken genieten”, vertelt Freddie Rosenberg, directeur van JNF Holland.
  Grote, vrolijk geschilderde dieren om op te klimmen en speciaal aangepast aan kinderen met een handicap.

  Brede paden voor rolstoelen en looprekken, alles fris en vrolijk geverfd en geluid dragende installaties in de sculpturen, helpen de kinderen om al hun zintuigen te gebruiken.

  Moderne snufjes waarschuwen blinden en slechtzienden voor obstakels. Een meer in het park is in aanbouw, ook met financiële steun van de Vrienden van JNF Holland. “Voor mensen die in het midden van de woestijn wonen, geeft het meer de mogelijkheid om van water te genieten. Het zal bezoekers uit binnen – en buitenland aantrekken en daarmee de economie van Dimona en de Negev stimuleren. Een win-win situatie”, aldus Rosenberg.

  De Tzabar-school voor kinderen met een beperking ligt op een paar honderd meter afstand van het park. Leerlingen en personeel bezoeken dagelijks het park. Ouders vanuit de wijde omgeving brengen hun kinderen naar deze school. De populatie is gevarieerd en bestaat o.a. uit mensen van Joodse en Bedoeïenenafkomst.

  Voor ouders en kinderen vormt het een plek om elkaar beter te leren kennen. Een ontmoetingsplaats voor iedereen, wat juist in de huidige gespannen situatie zo belangrijk is. Een sfeer van vriendschap en samenwerking. In de middag komen ouders met hun kinderen naar het park. In aanbouw is een woonwijk bij het park, wat hard nodig is, want Dimona groeit en bloeit.

  De openingsceremonie werd afgesloten met de aanplant van bomen.
  “Mijn hart is vol van dankbaarheid aan G’d en aan de bewoners van Israël. Veel dank aan de mensen van JNF die het mogelijk hebben gemaakt dat wij hier vandaag zijn, zodat we Israël kunnen laten zien dat het land wereldwijd vrienden heeft”, sprak het Nederlandse delegatielid Helen Guldner. “Veel lawaai kunnen we niet maken, negatieve berichten overheersen het nieuws, maar het is belangrijk voor ons om u te laten zien dat Israël niet alleen staat.”

  Over de auteur