Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Video adventbijeenkomst: ‘Wie verwachten wij?’ - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Video adventbijeenkomst: ‘Wie verwachten wij?’

  Jaap de Vreugd - 15 december 2015

  Christenen voor Israël hield op zaterdag 12 december 2015 van 13.00 tot 15.00 uur de jaarlijkse adventbijeenkomst. Evangelist en voormalig EO-medewerker Henk Binnendijk en emeritus PKN-predikant ds. Jaap de Vreugd gingen tijdens deze bijeenkomst nader in op het thema: ‘Wie verwachten wij?’.

  Ds. Jaap de Vreugd behandelde de vraag van Johannes de Doper in Mattheüs: ‘Bent U het Die komen zou, of verwachten wij een ander?’. Joden en christenen verwachten beiden de Messias – voor de eerste of voor de tweede keer. Maar Wie is Jezus die christenen terugverwachten?

  Henk Binnendijk ging uit van de vraag van Filippus in het Johannesevangelie, en het antwoord van Jezus: ‘Ben Ik zo lange tijd bij u en kent u Mij niet Filippus? Wie Mij gezien heeft, heeft de Vader gezien.’ Ook hier gaat het om de vraag: Wie verwachten wij?’.

  Naderend kerstfeest
  In de adventperiode wordt stilgestaan bij het naderende kerstfeest, waarin we Jezus’ komst in deze wereld vieren. Het kerstfeest is doordrenkt van profetische verwijzingen uit de beloften voor Israël, maar dat zien we als kerk nauwelijks nog. Denk aan de belofte van de engel aan Maria dat haar zoon zal “zitten op de troon van zijn vader David en heersen over het huis van Jakob tot in eeuwigheid”.

  Thema

  adventkerst

  Over de auteur