Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
'Trek lering uit jullie geschiedenis' - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  ‘Trek lering uit jullie geschiedenis’

  2 december 2015

  Eind november sprak Knessetlid Yinon Magal van de Joods Thuispartij in het Arabisch zijn Arabische ‘neven’ toe

  “Geachte heer de voorzitter …
  Met uw toestemming zal mijn toespraak vandaag in het Arabisch zijn, voor mijn Arabische neven. Vrede zij met jullie, neven! Ik spreek tot jullie in het Arabisch omdat ik wil dat jullie de waarheid horen. Jullie leiders vertellen jullie niet de waarheid!

  Luister naar me: wij Joden keerden naar ons land terug na 2000 jaar ballingschap. Over een dergelijke gebeurtenis in de geschiedenis zullen jullie niet horen. Dit is ons enige vaderland. En dit staat zelfs geschreven in de Koran, Sura 7:106. De terreur en het geweld zullen ons niet hiervandaan verdrijven. Ontdoe je van de droom dat de Joden het land zullen verlaten.

  Wij zijn hier voor altijd in dit land geplaatst. Kijk om je heen: wat zien jullie? Het Midden-Oosten wordt vernietigd, maar hier, hier is het een ‘Tuin van Eden’. Kijk naar wat we hier hebben opgebouwd in die 67 jaar: een ‘rijk’. En kijk naar de Palestijnse Autoriteit over de afgelopen 20 jaar. Wat hebben jullie opgebouwd?

  Kijk naar de Gazastrook in de afgelopen 10 jaar, en dat zonder een enkele Jood daar. Wat hebben jullie opgebouwd? Niets. Al jullie geld is geïnvesteerd in de poging Israël te vernietigen. Maar dit zal niet helpen.

  Jullie doden ons niet vanwege verovering (van land) of vanwege de nederzettingen. De waarheid is dat jullie ons doden en haten omdat wij de rechtmatige ‘beheerders van het land’ zijn.

  Jullie begonnen met ons een oorlog in 1920, 1921, 1936 en 1948. De uitkomst daarvan zadelde jullie op met een zwaar gevoel van nederlaag, wat jullie nu de ‘Nakba’ noemen. En toch leerden jullie niet je les. In 1987 begonnen jullie een intifada, en in 2000, en ook nu in 2015. Elke centimeter land en elk wapen dat we jullie gaven ten behoeve van vrede, gebruikten jullie tegen ons. En ik zeg jullie: trek lering uit de geschiedenis. Val niet steeds in dezelfde ‘vuilnisbak’ en ken de waarheid.

  Een Palestijnse natie zal niet bestaan tussen de rivier de Jordaan en de Middellandse zee. Vergeet deze dromen en fantasieën.
  De Palestijnse Autoriteit heeft vandaag een president, een regering, politie en gezagsinstanties … Samenleven is mogelijk, vrede is mogelijk, veiligheid is mogelijk.Maar dit moet wederkerig zijn.

  Een laatste punt is de Tempelberg.
  Eén: de Al Aqsa moskee is niet in gevaar; de moskee staat buiten het gebied van de tempel, en we hebben geen probleem met de Al Aqsa moskee. Twee: we blijven doorgaan met het bidden voor de herbouw van de Tempel – moge het spoedig zijn in onze dagen [deze woorden sprak hij in het Ivriet] – zoals we dit 2000 jaar hebben gedaan sinds de Tempel verwoest werd. Ook dit staat geschreven in de Koran, Sura 7:104.

  En wij weten, en jullie weten, dat geen enkele macht in de wereld het Joodse volk kan tegenhouden. Dank u.”

  Vertaling: Evelien van Dis