Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
'Tijd voor Amerikaanse Joden naar Israël te komen' - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  ‘Tijd voor Amerikaanse Joden naar Israël te komen’

  12 februari 2016


  “Ik zal door u gevonden worden, spreekt de HEERE, Ik zal een omkeer brengen in uw gevangenschap en u bijeenbrengen uit alle volken en uit alle plaatsen waarheen Ik u verdreven heb, spreekt de HEERE, en Ik zal u terugbrengen naar de plaats vanwaar Ik u in ballingschap heb gevoerd.” Jeremia 29:14

  Lori Palatnik, een leider in de Amerikaans Joodse gemeenschap, heeft zo juist een video uitgebracht waarin zij Amerikaanse Joden oproept om naar Israël te verhuizen. Als vervulling van de Bijbelse profetie over de inzameling van de ballingen. “In ‘het laatste der dagen’ gaan uiteindelijk alle Joden vertrekken naar Israël,” geeft ze aan.

  Palatnik is een Joodse pedagoog, schrijver en spreker. Hadassah, de gerenommeerde Joodse vrouwenorganisatie, noemde haar in maart 2015 een van de ‘meest markante Joods-Amerikaanse vrouwen van onze tijd’.

  De drie minuten durende video die voor het eerst uitkwam op 23 januari 2016, begint met een verwijzing naar de aanslagen van 11 september 2001 op New York, en de “alarmerende profeten die spreken over wat in het laatste der dagen gebeuren zal.” In een interview met Breaking Israel News bevestigt Palatnik dat ze verwees naar de boeken van Jesaja, Jeremia en Zacharia. In het bijzonder sprak ze over de gebeurtenissen van 11 september 2001 als een vervulling van profetie.

  “Ik zal wondertekenen geven aan de hemel en op de aarde: bloed, vuur en rookzuilen.” Joël 2:30

  Palatnik getuigde ervan dat Bijbelse profetie in onze tijd werkelijkheid wordt. “De tijd direct na 9/11 was een enorme waarschuwing,” vertelde ze aan Breaking Israel News (BIN). “Als de profeten het hebben over ‘rookzuilen’ als dadelpalmen, klinkt het alsof het over een nucleaire Holocaust gaat. Toen ze dit opschreven, begreep men waar ze het over hadden?”

  “En dit zal de plaag zijn waarmee de HEERE al de volken zal treffen die tegen Jeruzalem gestreden hebben: Hij zal ieders vlees, terwijl hij nog op zijn voeten staat, doen wegteren; de ogen van allen zullen wegteren in hun kassen en de tong van allen zal wegteren in hun mond.” Zacharia 14:12

  Haar waarschuwing aan het adres van Amerikaanse Joden is omstreden. Palatnik vertelde BIN dat, hoewel dit de eerste keer is dat ze hier openlijk over sprak, ze de hele tijd daarover praat in haar gemeenschap. “Ik praat op die manier tegen de mensen om mij heen. Ik zeg: Laat je niet voor de gek houden. Dit gaat echt gebeuren.”

  Palatnik verwijst naar de gevaren van het toenemend antisemitisme. “Het is aan het toenemen. Antisemitisme is erger dan vóór de Holocaust. In Parijs kun je geen keppel dragen op straat. Zitten we daarop te wachten?”, vroeg ze.

  Miljoenen Amerikaanse Joden zien nog niet het gevaar waarover Palatnik spreekt. Zelfs als ze geloven dat ze uiteindelijk in Israël terecht zullen komen, leven er vooral de zorgen over hoe zich daar op in te stellen. Daar komt bij dat de meeste Amerikaanse Joden menen dat ze nog zeeën van tijd hebben.

  Palatnik is het daarmee oneens. “Ik denk dat het niet lang meer duurt,” waarschuwde ze. “Als de winden van antisemitisme en politiek veranderen, zal het feit dat je kind een moeilijke tijd doormaakt om te wennen op een Israëlische school, een lichte klus zijn vergeleken met de noodzaak om hier weg te komen: dus ga nu weg!”

  Terwijl Palatnik toegeeft dat sommige Joden moeite zullen hebben om te wennen aan een leven in Israël, haalde ze een rabbijns commentaar aan op Spreuken 13:23 (“Wie zijn stok spaart, haat zijn zoon, maar wie hem liefheeft, streeft naar vermaning voor hem.”) dat leert: ‘God heeft het Joodse volk drie geschenken gegeven, maar alle drie moeten verkregen worden door lijden. Deze drie geschenken zijn: de Thora, het land van Israël en de toekomende wereld.’

  De manier hoe zij en haar man hun kinderen opgevoed hebben, is een echo van haar diepgeworteld geloof. Ze zei: “Mijn kinderen hebben vanaf hele jonge leeftijd gehoord dat Amerika niet hun thuis is, en dat we hier zijn omdat we iets voor het Joodse volk hebben te doen. Israël is ons thuis. Ik hoop en bid dat we met z’n allen daar terecht zullen komen.”

  In haar videopresentatie draaide Palatnik niet om het onderwerp van de huidige gevaren in Israël. Ze zei: “Het is niet zo dat Joden die daar naar toe gaan, immuun zijn voor welke tragedie dan ook. Maar het is helder – en ik heb dit nagetrokken bij verschillende rabbijnen – dat je veiliger in Israël zult zijn dan waar ook ter wereld.”

  Toen ze gevraagd werd door Breaking Israel News hierover nog iets meer te zeggen, antwoordde ze: “Ik geloof met heel mijn hart dat God de wereld bestuurt en dat Hij reeds jouw tijd weet. Om als Jood te sterven in Israël, heeft betekenis. Heeft ons leven en sterven betekenis? Ik wil geen betekenisloze dood.”

  Criticasters van Palatniks boodschap beweren dat het verkeerd is om Joden af te schrikken naar Israël te verhuizen. Zij geloven dat mensen naar Israël zouden moeten immigreren voor een bepaald doel, en niet omdat ze ergens voor wegrennen. Als antwoord daarop zei Palatnik tegen Breaking Israel News: “Ik ben heel sterk ervan overtuigd dat mensen op alija moeten gaan uit eigen vrije keus. Maar je kunt niet niets doen. De dingen worden steeds erger.”

  “Ik ben geen profetes, maar de Almachtige is bezig om het ons ongemakkelijk te maken, want het zich op ons gemak voelen, lijkt tegen ons te werken. Ik wil daar niet op wachten. Ik denk dat niemand zou moeten wachten totdat het zo ver is dat we moet rennen voor ons leven.”

  Over de auteur