Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Sharansky bezoekt Nederland: "Bedankt voor de vriendschap" - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Sharansky bezoekt Nederland: “Bedankt voor de vriendschap”

  31 maart 2016

  Gisteren (30 maart) was Natan Sharansky op bezoek in Nederland. De bekende dissident en mensenrechtenactivist uit de Sovjet-Unie en huidig voorzitter van het Joods Agentschap was te gast bij diverse bijeenkomsten van Christenen voor Israël.

  Betrouwbare partner

  Sharansky bedankte alle betrokkenen voor hun jarenlange steun bij de actie Breng de Joden Thuis van Christenen voor Israël. Als voorzitter van het Joods Agentschap is Sharansky verantwoordelijk voor het coördineren van de wereldwijde terugkeer van Joden naar Israël. “De steun van een betrouwbare partner als Christenen voor Israël is daarin onmisbaar”, zei hij.

  Gevangen

  Natan Sharansky werd in 1948 geboren als Anatoli Borisovitsj Sjtsjaranski. Hij groeide op in Stalino, het tegenwoordige Donetsk in het oosten van Oekraïne. In de jaren ’70 werd Sharansky opgepakt en gevangengezet wegens zijn strijd voor religieuze minderheden in de Sovjet-Unie. Hij maakte zich onder meer hard voor de mogelijkheid voor Joden om naar Israël te vertrekken, iets wat onder het Sovjet-regime strikt verboden was.

  Speciaal

  Nadat Sharansky in het Israëlcentrum in Nijkerk had gesproken trok hij naar Nunspeet, waar Trio C tot de Derde een vrolijk klezmerconcert gaf. De sfeer zat er goed in, maar de zaal luisterde ook ademloos toe hoe Sharansky daar zijn levensverhaal deelde. Hij maakte verder duidelijk dat in Israël het belang van de vriendschap van Nederlandse christenen niet wordt onderschat: “In een wereld waar Israël steeds meer alleen komt te staan, is het speciaal om jullie liefde en betrokkenheid te ervaren”, zei hij.

  Thema

  Sharansky