Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Alija vanuit Parijs (deel 1) - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Alija vanuit Parijs (deel 1)

  Rachel Poot - 31 mei 2016

  Het regent pijpenstelen. Of zoals ze in het Frans ook wel zeggen: il pleut comme une vache qui pisse. Ik zal u daarvan niet de letterlijke vertaling geven, maar het verbeeldt aardig het straatbeeld dat ik vanuit mijn Parijse kamer kan zien.

  Het is inmiddels de tweede week van zes waarin ik meeloop bij de organisatie Ebenezer, de organisatie die u wellicht ook wel kent van het ‘Breng de Joden thuis’-project in Oekraïne. Deze organisatie heeft inmiddels al afdelingen in meer dan 50 landen en heeft sinds drie maanden ook een kantoor in Parijs geopend.

  “De alija is Gods werk en niet dat van henzelf”

  Een verhoord gebed zoals Ebenezer zelf zegt, want de aanvragen van Franse Joodse families uit Parijs die willen emigreren stromen binnen. Het emigratieproces zelf wordt doorgelopen met het Joodse Agence Juive, het Joods Agentschap in Parijs, Ebenezer wordt gebeld voor het regelen van de meer praktische zaken rondom de verhuizing.

  Afgelopen week hebben wij een aantal van die families bezocht in verschillende delen van de stad. De wijken, maar ook de families verschillen erg van elkaar. Sommige wijken zijn gevaarlijk en hebben continu beveiliging nodig, andere wijken zijn een stuk rustiger en hebben alleen beveiliging bij de grotere Joodse instellingen. Sommige families hebben het financieel goed en alleen net even dat extra mentale zetje nodig, andere families zitten financieel aan de grond en zijn echt afhankelijk van hulp om hun alija te maken.

  Bid mee dat het werk van Ebenezer tot troost en zegen mag zijn.Meer gebedspunten Wat heel bijzonder aan de organisatie in Parijs is, is dat ze zich volledig baseren op gebed. Ze gaan uit van het idee dat de alija Gods werk is en niet dat van henzelf, en bidden daarom ook voor elke beslissing die genomen moet worden. Ze bidden voor een goed verloop van de gesprekken, maar ook voor wijsheid in het verdelen van het geld onder de families.

  Gebed is iets wat in deze omstandigheden ook echt nodig is. Het werk dat Ebenezer doet, wordt niet alleen steeds essentiëler, maar ook steeds meer beladen. Gebed is nodig voor het maken van de juiste beslissingen, voor een veilige alija en voor bescherming van het team zelf. Het is een inspirerende omgeving om een paar weken deel van uit te maken en ik ben dan ook benieuwd wat er in de komende vijf weken nog meer langs zal komen.

  logo breng de joden thuisSteun onze actie Breng de Joden Thuis voor de terugkeer van Franse Joden.

  Over de auteur