Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Brood voor de hondjes - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Brood voor de hondjes

  Ruben Ridderhof - 22 mei 2016

  “Het is niet behoorlijk het brood van de kinderen te nemen en naar de hondjes te werpen!” (Matteüs 15:26)

  Nou, lekker vriendelijk van Jezus, zou je met een flinke dosis sarcasme denken. Zeker als je de context van deze bizarre uitspraak van Jezus bekijkt. Een Kananese vrouw, een niet-Joodse, schiet Jezus aan als Hij in de regio van Tirus en Sidon is, het huidige Libanon. Ze heeft een dochter die bezeten is en hoopt dat Jezus haar wil bevrijden.

  ‘Zoon van David’ noemt ze Jezus. Die term heeft alles te maken met het Messiasschap van Israël. Deze vrouw, als niet-Joodse, heeft zich in de beloften voor Israël verdiept en erkent Jezus als de Messias! Je zou denken dat Jezus daar wel blij mee is.

  Maar Jezus zwijgt en als zijn discipelen Hem vragen haar weg te sturen zegt Hij iets wat ons christenen een beetje zuur smaakt: “Ik ben slechts gezonden tot de verloren schapen van het huis van Israël!” (vers 24)

  De vrouw houdt echter aan. En dan voegt Jezus haar die opmerking over de ‘hondjes’ toe. Hoe zou jij het vinden als je door Jezus onder de ‘hondjes’ wordt geschaard? Niet zo leuk waarschijnlijk.

  Maar deze vrouw schikt zich in die vernedering. Ze vernedert zichzelf ten opzichte van Israël en zegt: “Zeker, heer; want de hondjes eten tóch al van kruimels die vallen van de tafel van hun heren!” (vers 27)

  Ik denk dat ze in die nederigheid Israël zegent. En wie Israël zegent, zal gezegend worden. Daarom reageert Jezus op deze woorden van de vrouw: “O, vrouw, groot is je geloof!- geschieden moet aan jou zoals je wilt!” en haar dochter is genezen.

  Het is niet de erkenning van Jezus als Messias. Niet de hulde die ze hem brengt. Nee, het is de nederigheid ten opzichte van Israël die haar tot zegen is. Daar kunnen wij van leren.

  Thema

  bijbeljezus

  Over de auteur