Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Christenvervolging in Egypte - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Christenvervolging in Egypte

  Yochanan Visser - 30 mei 2016

  Een woedende menigte Moslims in Egypte stak onlangs de huizen van zeven christelijke families in brand in het dorp Minyah ten zuiden van de hoofdstad Caïro. De moslims vielen de woningen van de christenen aan na geruchten dat een van de christelijke mannen een romantische affaire met een moslimvrouw had.

  De Koptische Kerk in Egypte zei in een verklaring dat tijdens de aanval op 20 mei, de moslims de kleren van de moeder van de verdachte in het openbaar van het lijf rukten en dat de verdachte man het dorp daarna ontvluchtte.

  Anba Makarios, de plaatselijke leider van de Koptische Kerk, zei dat de politie slechts na twee uur op de plaats van de aanval arriveerde. Hij beweerde dat de politie alle waarschuwingen over de op handen zijnde aanval had genegeerd en geen preventieve veiligheidsmaatregelen had genomen om de aanval op de christenen te voorkomen.

  Vraag God om kracht en volharding voor christenen in Egypte.Meer gebedspunten Makarios vertelde dat de late aankomst van de politie de aanvallers ruim de tijd gaf om te doen wat ze van plan waren. Hij zei dat de crisis in het dorp waarschijnlijk door middel van een door de overheid gesponsorde vergadering van de twee partijen zal worden ‘opgelost’. Dat wil zeggen de christenen zullen worden gedwongen om ‘vernederende’ voorwaarden voor de ‘verzoening’ te aanvaarden.

  De plundering en brandstichting van de christelijke woningen door moslims zijn onderdeel van een wijdverspreid fenomeen in Egypte, waar de Koptische christelijke minderheid lijdt als gevolg van initimidatie en vervolging door moslims.

  De Kopten, die meer dan 10 procent van de Egyptische bevolking uitmaken, hebben president Abdel Fattah el-Sisi herhaaldelijk gevraagd om op te treden tegen de intimidatie en het geweld door moslims. Er is echter weinig gedaan om de situatie te veranderen.

  Ontvoeringen
  In de afgelopen jaren hebben moslims christelijke families in Egypte geterroriseerd en werden regelmatig christelijke kinderen ontvoerd om hen te bekeren tot de islam. Christelijke meisjes worden ontvoerd en gedwongen om met moslims trouwen. Na de ‘bekering’ tot islam, worden de kinderen vastgehouden totdat ze volwassen zijn.

  De website van de in de Verenigde Staten gevestigde organisatie International Christian Concern (ICC), houdt de golf van ontvoeringen van christenen in Egypte bij.

  Een van de meest recente gevallen van ontvoering van christelijke kinderen en vrouwen vond plaats op 1 mei, toen het Koptische meisje Mary Wahib onder bedreiging met wapens werd ontvoerd nabij haar huis door vier gemaskerde mannen in een auto zonder kenteken. Toen de vader en twee broers van het meisje zagen wat er gebeurde, probeerden ze haar te hulp te komen, maar de ontvoerders schoten op hen.

  De familie van het meisje diende nog de dezelfde dag een klacht in bij de politie in het dorp Beit Alaam en gaf de naam van een van de ontvoerders die eerder het meisje had bedreigd. Op 2 mei werd de ontvoerder gearresteerd, maar korte tijd later werd hij al weer vrijgelaten.

  Twee dagen later werd een videoclip van Mary Wahib gepost op Facebook. In de video zei het meisje dat ze had besloten zich te bekeren tot de islam. Ze beweerde dat ze niet was ontvoerd en dat haar beslissing om te bekeren tot de islam niet onder dwang was genomen.

  ICC meldde dat veel christelijke meisjes die worden ontvoerd en met geweld worden bekeerd tot islam eerst worden geslagen en verkracht door hun ontvoerders. De dreiging om de videobeelden van die verkrachtingen online te publiceren wordt vervolgens gebruikt om het verzet bij de meisjes te breken.

  Gevaar voor christelijke soldaten in Egyptisch leger
  Christelijke soldaten die in het leger van Egypte dienen ook te vrezen voor hun leven, schreef Raymond Ibrahim, een expert op het gebeid van christenvervolging door moslims, vorig jaar. In een artikel dat door Pajamas Media werd gepubliceerd vertelde hij het verhaal van Baha Saeed Karam, een 22 jarige Koptische soldaat die vorig jaar dood werd gevonden op de basis waar hij was gestationeerd. Karam werd gevonden met vier schotwonden in zijn lichaam op de basis van zijn bataljon in Marsa Matruh op 23 augustus 2015, maar de militaire politie zei dat het om zelfmoord ging.

  Baha’s broer, Cyril, vertelde verslaggevers dat de Koptische soldaat al lange tijd werd geintimideerd en met de dood bedreigd door moslim militairen.

  “Twee maanden eerder, op 24 juni, werd Bahaa Gamal Mikhail Silvanus, een 23-jarige Koptische dienstplichtige dood aangetroffen met twee schotwonden en een pistool aan zijn voeten op de legerbasis waar hij diende. Familieleden die het lichaam van de dode soldaat hadden gezien zeiden dat hij ook verwondingen aan zijn hoofd had , alsof hij was doodgeknuppeld met een object, ” schreef Ibrahim. Ook in dit geval zeiden de autoriteiten dat de soldaat zelfmoord had gepleegd.

  De Midden-Oosten– en de islamdeskundige Raymond Ibraham, die de zoon is van koptische christenen die naar de Verenigde Staten emigreerden, zegt dat Koptische soldaten in het Egyptische leger vaak worden geïntimideerd en onder zware druk staan om zich te bekeren tot de islam.

  Ibrahim schreef onlangs een boek over de vervolging van christenen door moslims, en zegt dat de volgelingen van Jezus nu de meest vervolgde groep mensen op aarde zijn. Ook zegt hij dat de vervolging van niet-moslims zoals christenen eigenlijk al 14 eeuwen geleden begon toen islam werd geintroduceerd in de wereld.

  Hij vertelde Rebel Media dat moslims proberen de geschiedenis van het christendom uit te wissen door christelijke gemeenschappen in plaatsen zoals Mosul (Nineveh) in Irak en Egypte te verdrijven. De Koptische christelijke gemeenschap in Egypte is waarschijnlijk de oudste christelijke gemeenschap in de wereld.

  Christenen vormden 20 procent van de bevolking in de Arabische landen voor de opkomst van het islamisme; dat cijfer is nu teruggelopen tot 4 procent. Het enige land in het Midden-Oosten waar de christelijke gemeenschap groeit, is Israel.

  De organisatie Christian Freedom International heeft vastgesteld dat om de vijf minuten een christen in de wereld wordt gedood vanwege het geloof in Jezus.

  Thema

  Over de auteur