Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Zo'n verhaal haalt het nieuws niet - Christenen voor Israël
 • - Foto: Karsten Koall
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Zo’n verhaal haalt het nieuws niet

  Joanne Nihom - 20 mei 2016

  Genoeg. Genoeg. Ik heb er een beetje boel genoeg van! Van het negatieve nieuws. U ook? Niet bij Christenen voor Israel … maar de rest van de wereld. En door het internet verspreidt het nieuws zich ook nog eens honderdduizenden keren. Want we ‘delen’ op Facebook, we ‘retweeten’ op Twitter, en zo helpen we het ook nog lekker mee verspreiden.

  We creëren onze eigen ballon van ‘zwart’ nieuws, we geloven het. En dat andere nieuws? tja …

  Een vriend belde me afgelopen week. Hij woont in Amerika, is een oud-Nederlander en was een paar dagen in Amsterdam om zijn vrouw de stad te leren kennen. Ze logeerden in een hotel in Amsterdam. Op vrijdagavond ging hij naar de synagoge, samen met zijn broer die in Amsterdam woont. Hij deed zijn keppel op en liep het hotel uit. Zijn broer zei: ”Niet doen, te gevaarlijk.”

  “Nee”, zei mijn vriend. “Ik stop mijn keppel niet in mijn broekzak, die hoort op mijn hoofd.” Terwijl ze wegliepen van het hotel, werden ze geroepen door een medewerker van het hotel. Hij zei: ”Als u straks terugkomt van de synagoge dan is het Sjabbat en ik weet dat u niet mag aanbellen, maar klopt u op het raam, dan doe ik open voor u.”

  Zo’n verhaal haalt het nieuws niet. Wat we horen en lezen zijn de aanvallen, de scheldpartijen, de ruzies. Het houdt me al jaren bezig. En na jaren denken en praten met veel mensen is het nu bijna zover, mijn droom: een internet krant, in het Engels. Een krant voor de hele wereld met verhalen over ‘bindingen’ tussen mensen waarvan ‘iedereen’ denkt dat het niet kan of bestaat. Zoals u en ik weten over de prachtige samenwerkingen in Israël tussen Joden en Arabieren. Want het is zo belangrijk dat de wereld gaat begrijpen wat er ook in dit ingewikkelde en moeilijke, maar oh zo prachtige land, gebeurt.

  Over de auteur