Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Buitenlandse investeringen in Israël verdrievoudigd sinds start BDS-beweging - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Buitenlandse investeringen in Israël verdrievoudigd sinds start BDS-beweging

  29 juni 2016

  “In het hart van de mens zijn veel plannen, maar de raad van de HEERE, die houdt stand.” Spreuken 19:21:

  Ondanks de pogingen van de BDS-beweging om de Joodse Staat internationaal in het isolement te duwen, is het aantal buitenlandse investeringen in Israël toegenomen. Volgens Bloomberg (instituut dat gegevens uit de financiële- en zakenwereld bekijkt en beoordeelt) zijn de buitenlandse investeringen in Israël bijna verdrievoudigd sinds 2005 toen de BDS-beweging ontstond. Vorig jaar was dat een record bedrag van $ 285.12 miljard.

  Voorstanders van BDS variëren van mensen die het niet eens zijn met Israëls veiligheidsbeleid tot degenen die de Joodse Staat het bestaansrecht ontzeggen. Stephen Hawking (beroemde, bijna geheel verlamde Engelse fysicus) is een van hen. Hij weigerde in 2013 om een conferentie in Jeruzalem bij te wonen. Ook de Amerikaanse zangeres Lauryn Hill is een BDS voorstander. Zij zegde in 2015 een concert in Israël af.

  “We hebben geen probleem met buitenlandse investering in Israël, integendeel”

  De beweging laat zich erop voorstaan dat ze internationaal terrein wint, en Israël heeft BDS erkend als een ‘strategische dreiging’. Het lijkt er echter op dat de Israëlische economie tot dus ver geen schade door BDS heeft opgelopen.

  “We hebben geen probleem met buitenlandse investering in Israël, integendeel,” zei Yoel Naveh in een interview tegen Bloomberg. Naveh is toonaangevend econoom binnen het Israëlische ministerie van Financiën.

  Hoewel Israëls economie langzamer groeit, groeit die nog steeds meer gestaag dan in andere landen, met een verwacht percentage van 2.8 ten opzichte van Amerika en 1.8 t.o.v. Europa. Volgens het Israëlische Export en Internationale Samenwerkingsinstituut steeg de uitvoer van Israëls industriële high-tech met 13 procent over het vorige jaar met $ 23.7 miljard in 2015. Ondertussen is gedurende het laatste decennium de Blue Star Israël Global Index – het geschatte aantal wereldwijd geregistreerde Israëlische bedrijven – verdubbeld.

  Israëlische beginnende bedrijven hebben vorig jaar $ 3.76 miljard aan inkomsten gekregen van buitenlandse investeerders. Daar kwam nog eens $ 5.89 miljard bij aan buitenlandse aankopen van Israëlische bedrijven.

  BDS-aanhangers maken zich geen zorgen over de gezonde Israëlische economie. Omar Barghouti, mede-oprichter van de campagne, zei: “BDS werkt niet alleen, maar het werkt veel beter en het verspreidt zich veel sneller in de grote stroom dan we hadden voorzien.” Volgens Barhouti werkt BDS in het “indirecte: het heeft een voelbare psychologische impact op de Israëlische ziel dat het land meer en meer geïsoleerd wordt van de wereld.”

  Echter veel investeerders maken zich veel meer druk over het kiezen van creditposten die een gezonde winst zullen opleveren binnen de kaders van de wet. Als deze creditposten zich in Israël bevinden, dan willen zij daarin investeren.

  Thema

  bdseconomie

  Over de auteur