Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
De media ... - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De media …

  Joanne Nihom - 3 juni 2016

  Voor Israël Aktueel interviewde ik afgelopen week een jonge vrouw die ooit als klein meisje uit Ethiopië naar Israël kwam. Een ontroerend verhaal. Over doorzettingsvermogen en moed. Over een nieuw leven in een vreemd land. U zult het binnenkort lezen.

  Op het zelfde moment waren er nog twee journalisten om haar verhaal op te tekenen. Voor Franse kranten. Over het wel en wee in de wereld en vooral in het Midden-Oosten volg ik dagelijks de media. Steeds verbaas ik me over de enorme hoeveelheid negatieve berichten die de tijdelijk hier gevestigde journalisten de wereld in sturen. Als magneten lijken ze er toe aangetrokken. Alsof dat hun enige taak is op deze aardbol. Nu was ik er getuige van, ik zat er letterlijk naast, hoe de ellende zich voltrok.

  “Nu was ik er getuige van, ik zat er letterlijk naast, hoe de ellende zich voltrok.”

  Iedere vraag die deze Franse vrienden stelden, was niet echt ter zake doende, ongevoelig, beledigend en uit op sensatie. Zoals: “Wat vind je van de Arabieren in Israël”?

  Verbaasd antwoordde de vrouw: ”Arabieren zijn Israëliërs net zoals ik, er zijn aardige en niet aardige Arabieren. Waarom stellen jullie zo’n vraag?” Waarop de vriendelijke journalisten uitlegden dat hun lezerspubliek in Frankrijk uit is op sensatie.

  Dit voorbeeld was nog een van de redelijk aardige vragen, de andere ga ik niet herhalen, zonde van mijn en zeker van uw tijd. Dit is dus hoe het gaat. Een guillotine. Uit op dood en verderf. Niet geïnteresseerd om het echte verhaal te horen.

  Net ontving ik een Whatsappbericht van mijn Franse collega’s. Of ik het met ze eens ben dat de antwoorden van de vrouw voor het grootste gedeelte politiek correct waren beantwoord, omdat ze steeds de vragen omzeilde. Ehhhh, nee dus! Nee, daar ben ik het niet mee eens.

  En om het nog ‘leuker’ te maken. Bij het leger had ik afgelopen maand een verzoek ingediend om een artikel te mogen schrijven over een bepaald onderdeel. Terwijl mijn contacten met de persafdeling van het leger prettig en goed zijn, werd mijn verzoek afgewezen, iets dat me nog nooit is overkomen.

  De reden? Een aantal journalisten heeft zo negatief over dit onderdeel geschreven, dat de betreffende afdeling geen interviews meer geeft.

  I rest my case.

  Over de auteur