Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Netanyahu Legt Abbas een vijf-stappen vredesplan voor - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Netanyahu Legt Abbas een vijf-stappen vredesplan voor

  Yochanan Visser - 21 juli 2016

  Terwijl alerte bewakers een terroristische zelfmoord aanslag op de tram in het centrum van Jeruzalem verijdelden afgelopen zondag, presenteerde de Israëlische premier Benjamin Netanyahu een nieuw vijf-stappen vredesplan.

  De Israëlische leider richtte zich rechtstreeks tot de Palestijnse president Mahmoud Abbas door middel van een videoboodschap waarin hij zei dat hij had besloten om Abbas op deze manier te benaderen, omdat de Palestijnse leider weigert om hem te ontmoeten.

  Netanyahu vroeg Abbas waarom hij niet zijn naaste adviseur Sultan Abu al-Einein had ontslagen nadat, die onlangs (het Palestijnse publiek) had opgeroepen om de keel van elke Israëli door te snijden.

  Abu al-Einein
  Zoals Christenen voor Israël eerder rapporteerde, deed Abu al-Einein de oproep kort voor een Palestijns-Arabische terrorist een 13-jarige Amerikaanse Israëlisch meisje vermoordde in haar bed in de stad Kiryat Arba in de buurt van Hebron. “Als je me om mijn positie zou vragen, zou ik zeggen – op elke plaats waar u een Israëli ontmoet, snijd hem de keel door. Ook ik ben tegen gesprekken, onderhandelingen, vergaderingen en normalisering met de ‘Israëlische bezetting’ “, zei al-Einein tijdens een interview met de Palestijnse nieuwssite Donia al-Watan. Netanyahu riep Abbas om al-Einein te ontslaan, “omdat het bepleiten van genocide niet in overeenstemming is met de vrede.”

  Facebook
  De Israëlische leider vervolgde zijn boodschap aan de PA president door hem aan te spreken op een recent Facebook bericht van zijn Fatah partij dat de moord op 24 Israëlische burgers verheerlijkte. “Uw partij prees onlangs terroristen op Facebook, die 24 burgers, onschuldige Israëli’s in koelen bloede vermoordden”, zei Netanyahu.” Ik vraag u om de telefoon te pakken en de sociale media manager van uw partij te instrueren om te stoppen met het prijzen van massamoordenaars,” eiste Netanyahu. Hij voegde eraan toe: “Ontvankelijke kinderen lezen deze berichten. Ze moeten worden onderwezen in co-existentie, niet in haat. ”
  Netanyahu’s opmerkingen sloegen op een terroristische aanslag die in 1972 werd uitgevoerd door drie Japanse leden van het Volksfront voor de Bevrijding van Palestina die 24 passagiers vermoordden op de luchthaven Ben Gurion in Israël.

  Ontvankelijke kinderen lezen deze berichten. Ze moeten worden onderwezen in co-existentie, niet in haat

  De drie terroristen, Takeshi Okudaira, Yasuyuki Yasuda en Kozo Okamoto, gooiden handgranaten en schoten met automatische geweren op de wachtende passagiers. Acht Israëli’s en zestien buitenlanders werden daarbij gedood terwijl 70 andere passagiers gewond raakten. “De Fatah-beweging eert de zelfopofferende Japanse strijders (Fida’i), die de heroïsche operatie (dwz terreuraanval) op de luchthaven Ben Gurion in 1972 uitvoerden en niet minder dan 24 kolonisten in de hal van de luchthaven doodden”, luidde de Fatah verklaring op Facebook.

  Standbeeld
  Netanyahu gaf een derde voorbeeld van het aanzetten tot geweld en haat en het oorlogszuchtige gedrag van de Palestijnse Autoriteit. “Ten derde, volgende week zal de Palestijnse Autoriteit een monument voor Abu Sukar onthullen. Abu Sukar vermoordde 15 mensen door een koelkast gevuld met explosieven te detoneren in een drukke winkelstraat in centrum Jeruzalem”. “In plaats van het onthullen van een standbeeld voor een massamoordenaar, vraag ik u te overwegen om dat te doen ter ere van een voorvechter van co-existentie. Dit zal helpen om toekomstige generaties te onderwijzen over vrede in plaats van oorlog, en om mededogen boven geweld te prefereren. Het zal ook helpen om de Israëli’s te overtuigen dat ze een echte partner voor vrede hebben “, zei de Israëlische premier.

  Salarissen
  Netanyahu vroeg Abbas ook om de betalingen aan Palestijnse terroristen die Israëli’s vermoordden, te stoppen. “Ten vierde, de PLO betaalt momenteel een maandsalaris aan iedereen die Joden vermoordde. Dit geld biedt een directe stimulans om terroristische aanslagen te plegen. Ik vraag u te stoppen met het betalen van moordenaars en in plaats daarvan dit geld te gebruiken om co-existentie onderwijs te financieren en om tolerantie, niet terreur te onderwijzen, “zei Netanyahu.

  Vredesproces
  Tot slot riep hij de Palestijnse president op om weer deel te nemen aan de pogingen om te komen tot duurzame vrede. “Elke Israëlisch en Palestijnse kind verdient een leven van hoop, rust en kansen. Ik zal onvermoeibaar blijven ijveren voor vrede. Het is tijd dat u gaat deelnemen aan deze inspanning, ” zei Netanyahu tegen Abbas.

  De Palestijnse leider heeft nog niet op Netanyahu’s videoboodschap gereageerd. Hij is momenteel druk bezig om verzoening te bewerkstelligen met Hamas de Islamistische terroristische organisatie die de vernietiging van Israël nastreeft.

  Over de auteur