Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Afscheid van ambassadeur Haim Divon - Christenen voor Israël
 • Ambassadeur Haim Divon. - Foto: CvI
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Afscheid van ambassadeur Haim Divon

  Binyomin Jacobs, opperrabbijn - 26 augustus 2016

  Donderdag werd aan de vertrekkende ambassadeur van Israel, dhr. Haim Divon en zijn vrouw door het Nederlands ministerie van Buitenlandse Zaken een lunch aangeboden. De directeur-generaal mw. Y. Brandt prees de manier en vooral de wijze waarop ambassadeur Divon zich heeft ingezet.

  Ambassadeur Divon bedankte in zijn toespraak de inzet van Christenen voor Israel om jaarlijks de grootste menorah ter wereld te ontsteken. Aan hem was de eer om deze voor het eerst aan te steken samen met opperrabbijn Jacobs in Nijkerk. Dit ging niet zonder slag of stoot, de tocht naar boven duurde zeker 10 minuten. De wind zorgde ervoor dat die tocht meerdere malen herhaald moest worden. Hij roept iedereen op om dit jaar op woensdag 28 december aanwezig te zijn bij het aansteken van de grootste Menorah in Den Haag.

  Namens het ministerie werd aan de ambassadeur een gravure met daarop het Vredespaleis en het Parlement aangeboden en kreeg zijn vrouw een sieraad in de vorm van twee tulpen.

  Onder het klein select gezelschap waren de drie honorair consuls, de heer B. Wesly, de heer J. Mannheim en de heer A. Lont als ook de heer R. Naftaniel en Opperrabbijn Jacobs. Opvallend was de aanwezigheid van Ahmet Uzümcü. Director-General van de Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, van welke organisatie Israël om politieke redenen geen lid is. De heer Uzümcü was drie jaar lang ambassadeur van Turkije en is een persoonlijke vriend van de scheidende ambassadeur.

  Over de auteur