fbpx
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  De geheime taal van Tel Aviv

  Joanne Nihom - 19 augustus 2016

  Verken Tel Aviv met Guy Sharett door het ontcijferen van alles wat er op de muren is geschreven – de Ivriet-pareltjes op straatnaamborden, graffiti en bumperstickers geven inzicht in de hedendaagse Israëlische cultuur.

  Guy Sharett tijdens een van zijn Streetwise Hebrew tours in Tel Aviv.

  Guy Sharett tijdens een van zijn Streetwise Hebrew tours in Tel Aviv.

  Teksten als: ‘Als je wilt, is het geen droom’ van Theodor Herzl, de oprichter van het Zionisme. Of getekende straatbordjes. Links naar Tel Aviv, rechts naar Jeruzalem. Een originele, leuke manier om iets van de Hebreeuwse taal en van de Israëlische cultuur te leren. Iedereen die in taal en mensen is geïnteresseerd is van harte uitgenodigd op een van Guy’s superleuke tours. In het Engels, en onderweg leer je wat Ivriet. Street art … te gek, te leuk.

  Guy heeft ook een radioprogramma dat deze week drie jaar bestaat, waar hij op een grappige en makkelijke manier Ivrietlessen geeft. Beluister hier een voorbeeld.

  en kijk ook even op zijn website.

  Over de auteur