Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Kinderen als kanonnenvoer? - Christenen voor Israël
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Video

  Kinderen als kanonnenvoer?

  Yochanan Visser - 5 augustus 2016

  Saeb Erekat, de chef-onderhandelaar van de Palestijnse Autoriteit, die al acht jaar weigert te onderhandelen met Israël, vergeleek eind vorige week Israël met de Islamitische Staat.

  Na een ontmoeting tussen de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry en PA-voorzitter Mahmoud Abbas in Parijs, vergeleek Erekat de acties van Israël tegen de Palestijnen met die van ISIS in Europa.

  “Degenen die kinderen vermoorden in Europa in de naam van religie zijn niet anders dan degenen die kinderen vermoorden op Palestijns land,” zei Erekat tijdens een persconferentie op zaterdag.
  In aanwezigheid van Kerry, herhaalde Erekat het bloedsprookje dat Israëlische soldaten en politieagenten moedwillig “Palestijnse kinderen” doden.

  In feite waren de Palestijnse kinderen waar Erekat over sprak Arabische jongeren die de messenjihad tegen Joden in Israël het afgelopen jaar uitvoerden. Deze jonge terroristen werden vaak gedood bij hun pogingen om Joden dood te steken.

  Er is al veel gezegd over de ophitsing die deze jongeren aanzet om een “shahid” (martelaar) te worden of over de manier waarop Palestijnse kinderen worden gehersenspoeld vanaf zeer jonge leeftijd.

  De video hierboven is een uitstekend voorbeeld van dit fenomeen. Het laat zien hoe een Palestijns-Arabische man probeert zijn peuter-zoon voor propaganda doeleinden te ‘offeren’.
  “De vader schreeuwt beschimpingen aan het adres van IDF-soldaten, en eist dat zij zijn kleine driejarige kind, Muhammad Suroor doden, zodat het kan worden vastgelegd op video voor propagandadoeleinden,” meldde Israel Full Truth op Youtube.

  “Schiet deze kleine jongen neer, tenslotte is dat wat jullie altijd doen met kleine kinderen”, roept de vader, terwijl hij zijn jonge zoon aan moedigt om stenen te gooien naar de Israëlische veiligheidstroepen. Ook biedt hij aan om zijn dochter te brengen, zodat ze haar ook kunnen doden.

  In de video is een tweede man te horen die allerlei beledigingen naar de agenten slingert via een megafoon en in het Hebreeuws zegt dat hun aanwezigheid in het gebied niets te maken heeft met veiligheid, maar alles met het verlangen om te schieten op kinderen en vrouwen.

  De “soldaten” in de video waren in feite agenten van de Israëlische grenspolitie en ze reageerden op een manier die de vader duidelijk nooit verwacht: de politieman buigt in de richting van de jongen en ze geven elkaar een hand.

  Het verhaal eindigt hier echter niet.

  De officiële televisiezender van de Palestijnse Autoriteit zond een andere versie van de video uit waarin de handdruk was verwijderd. “PA-televisie toonde de Israëlische soldaat die de Palestijnse jongen zijn hand reikt, maar de beelden springen dan een paar seconden vooruit, zodat het lijkt alsof de jongen nooit de hand van de soldaat schudde,” meldde Palestinian Media Watch, die de Palestijnse media volgt.

  De PA-verslaggever vervalste vervolgens opzettelijk de gebeurtenis en vertelde de kijkers een flagrante leugen door te beweren dat de jongen weigerde handen te schudden met de politieagent.
  “Niet alleen verdedigde (Palestijnse) burger Ayoub Sorour zijn land, maar zijn zoon, die nog de leeftijd van vijf jaar moet bereiken, weet ook, ondanks zijn jonge leeftijd, dat het verboden is om handen te schudden met de soldaten net zoals het verboden is om vrede te sluiten met hen, zolang de indringers en de kolonisten het land verontreinigen en het bezetten”, concludeerde de verslaggever.

  Premier Netanyahu van Israël reageerde per videoboodschap op Woensdag. Hij vertelde de kijkers in het Engels dat de video van de jongen en zijn vader hem schokte ‘tot op het bot’
  “In een paar seconden laat deze video zien waarom het conflict voortduurt”, zei de premier alvorens uit te leggen hoe moeilijk het is om een vierjarig kind te leren haten.

  “Wat heeft dit kind gedaan dat hij verdient te worden doodgeschoten, zoals de vader vraagt”, zei Netanyahoe. “Het antwoord is niets, Hij is onschuldig”, vervolgde hij. “Hij zou in een speeltuin moeten zijn terwijl hij lacht met andere kinderen,” aldus Netanyahu die vervolgens de link legde naar wat Hamas in Gaza doet met kinderen. Daar leert Hamas kinderen om zelfmoordterrorist te worden, zei hij.

  Hij gaf ook enkele voorbeelden van de hersenspoeling van jongeren in de PA-bestuurde gebieden waar onlangs de officiele PA-krant de dood als martelaar (shahid) aanprees als het pad naar grootheid en volmaaktheid.

  “Palestijnse en Israelische kinderen verdienen beter. Zij verdienen om in vrede te leven. Kinderen zijn geen voer voor kanonnen zij zijn de meest dierbare dingen die we hebben in de wereld,” zei de Israëlische leider.
  Aan het eind van de video riep Netanyahu het publiek op om in actie te komen tegen die soort misbruik van kinderen en zei dat de Palestijnse Autotiteit moet stoppen om kinderen aan te zetten tot het doden van medemensen.

  “Vrede begint met respect. Wanneer ouders hun eigen kinderen niet respecteren hoe kunnen zij de levens van hun buren leren respecteren?”, vroeg hij zich af.

  Over de auteur