Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
UNESCO-directeur erkent Joodse band Jeruzalem - Christenen voor Israël
 • UNESCO-directeur Irina Bokova.
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  UNESCO-directeur erkent Joodse band Jeruzalem

  4 augustus 2016

  “Het zal echter in het laatste der dagen geschieden dat de berg van het huis van de HEERE vast zal staan als de hoogste van de bergen, en dat zij verheven zal worden boven de heuvels, en dat de volken er naar toe zullen stromen.” Micha 4:1

  Rond de beslissing die nog genomen moet worden door UNESCO om de Tempelberg alleen onder moslimsoevereiniteit te stellen, hangt een verhitte sfeer. Te midden daarvan heeft de algemene directeur van de organisatie ruim een week geleden toegegeven dat er een eeuwenoude verbinding bestaat tussen Joden en christenen met de stad Jeruzalem.

  “Het erfgoed van Jeruzalem is ondeelbaar, en elk van haar gemeenschappen heeft een recht op uitdrukkelijke erkenning van hun geschiedenis en verhouding tot de stad,” bevestigde Irina Bokova in een verklaring. “Loochenen of de waarheid achterhouden van de Joodse, christelijke of moslimtradities ondermijnt de integriteit van de plaats.”

  Bokova is op dit moment een kandidaat voor de positie van secretaris-generaal van de VN.

  De verklaringen van de algemene directeur kwamen een paar dagen nadat UNESCO het erover eens was om de stemming over een hoogst controversiële resolutie uit te stellen. De resolutie was gezamenlijk ingediend door Jordanië en de Palestijnse Autoriteit en bedoelt prioriteit te geven aan de islamitische banden met de Oude Stad van Jeruzalem. Hiermee wordt gelijktijdig elke Joodse historische verbinding met de heilige plaats (Tempelberg) uitgewist.

  Volgens The Times of Israel riep de oorspronkelijke tekst van de resolutie op om de Tempelberg en de Al-Aqsamoskee terug te brengen naar de ‘historische status quo’ die volgde op de Zesdaagse Oorlog van 1967. Die status quo hield in dat de Jordaanse Waqf (religieuze moslimautoriteit) het recht behield op het beheer over alle aspecten van de plaatsen “waaronder het onderhoud, de restoratie en het regelen van de toegang ertoe.”

  Toen Israël het eerste ontwerp van de resolutie verwierp, diende de EU een aangepaste versie in. Israël wees vervolgens ook dit ontwerp af omdat het “nog steeds de verbinding van het Joodse volk met de Tempelberg ontkent,” luidde de verklaring van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

  Het oorspronkelijke plan van het UNESCO-comité was om tijdens de vergadering van deze maand in Istanbul over de resolutie te stemmen, maar vanwege de recente poging tot een staatsgreep in Turkije, besloot UNESCO tot een andere datum. Men verwacht nu dat de stemming in oktober 2016 zal plaatshebben.

  Israël heeft herhaaldelijk de maatregel bekritiseerd. Zo heeft premier Benjamin Netanyahu zelfs aangeboden om de internationale gemeenschap geschiedenislessen te geven om de grove dwaling van de bedoelingen van de resolutie te laten zien. De meerderheid van de 21 landen waaruit het huidige comité bestaat, stemt echter routinematig tegen de Joodse staat. Dit geeft gering vertrouwen dat de uitkomst van de huidige resolutie ten gunste van Israël zal zijn.

  De pogingen van UNESCO om elke Joodse band met Jeruzalem helemaal te ontkennen, komen niet onverwacht. Afgelopen april aanvaardde het uitvoerend bestuur van UNESCO een resolutie die uitgesproken Joodse banden met de Westelijke Muur en de Tempelberg ontkende, nota bene de meest heilige plaatsen van het Jodendom. De resolutie noemde Israël ‘de bezettende macht’, hernoemde het plein voor de Westelijke Muur als al-Buraqplein en refereerde aan de Tempelberg alleen met de islamitische naam Al-Aqsa moskee of Al-Haram Al Sharif.

  Vorig jaar oktober beweerde de grootmoefti van Jeruzalem – door PA-voorzitter Mahmoud Abbas aangesteld – dat op de Tempelberg een moskee gestaan heeft “sinds de schepping van de wereld.” En dat het nooit een plek was waar een Joodse tempel heeft gestaan, ondanks elk tegenstrijdig bewijs.

  Dit verschijnsel om twijfel te uiten over het bestaan van Joodse tempels op de Tempelberg, of dit totaal te ontkennen, is door dr. Dore Gold beschreven als ‘Tempelontkenning’. Dr. Dore Gold is algemeen directeur van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken, en was voorheen Israëls ambassadeur bij de VN.

  Het Sanhedrin in wording heeft vorige week, woedend over de UNESCO-beslissing, een verklaring gepubliceerd waarin de plannen van de organisatie afgewezen worden. Er wordt zelfs sterk benadrukt dat de huidige golf van terreur die de wereld overgaat, een direct gevolg is van het standpunt van UNESCO.

  Over de auteur