Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Israëlisch kabinet stelt Bijbelonderwijs tot prioriteit - Christenen voor Israël
 • Premier Benjamin Netanyahu met aan zijn rechterhand minister van Onderwijs Naftali Bennet. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Israëlisch kabinet stelt Bijbelonderwijs tot prioriteit

  23 september 2016

  Israël moet meer zijn dan een land van hightech innovatie en succesvolle start-ups. Het belangrijkste is dat Israël uit de Bijbel leert en zo een licht is voor de volken. Dat zei de Israëlische minister van Onderwijs Naftali Bennet van de Joods Thuis-partij.

  “De studie in het Jodendom en het hierin uitblinken vind ik belangrijker dan een studie in wiskunde en wetenschap,” zei de minister half september. Hij sprak tijdens een evenement voor het veertigjarig bestaan van het Tali Onderwijsfonds, dat Joodse verrijkingsprogramma’s sponsort op seculiere publieke scholen.

  “Wij zijn Joden. Het is niet genoeg dat wij de ‘start-upnatie’ zijn. We moeten vooral de Bijbelnatie zijn.”

  “Naast hightechmacht die kennis en innovaties exporteert over de hele wereld, moeten we óók een spirituele kracht zijn en spirituele kennis verbreiden. Dit is het volgende hoofdstuk van onze zionistische visie. Zo kunnen we terugkeren om een licht voor de volkeren te zijn. Uit Sion zal de Thora uitgaan en het Woord van God uit Jeruzalem,” citeerde Bennet Jesaja 2:3b.

  Bijbelnatie
  Tijdens een interview met de Israëlische legerradio bevestigde Bennet zijn standpunten: “Wij zijn Joden. Het is niet genoeg dat wij de ‘start-upnatie’ zijn. We moeten vooral de Bijbelnatie zijn.”

  Bid dat dit voornemen van het Israëlische kabinet doorgang zal vinden en dat het tot zegen mag zijn om Israël te doen terugkeren naar Gods WoordMeer gebedspunten Hiermee bevestigde minister Bennet wat ook premier Benamin Netanyahu eerder in september aan het begin van het nieuwe schooljaar in het kabinet zei: “Dit jaar moeten onze leerlingen meer nadruk leggen op het leren van de Bijbel, die de basis is van waarom wij hier zijn. Ons doel is om een onderwijsrevolutie uit te voeren, gebaseerd op twee dingen: uitblinken en zionisme. Zionisme, gebaseerd op Bijbelstudie en ons Joodse erfgoed, moet studenten ervan overtuigen waarom de Joden in Israël zijn. Bijbelstudie is hierin het belangrijkste. Hiervoor moeten we ons enorm inspannen. Het is de reden waarom we hier zijn, waarom we zijn teruggekeerd en waarom we hier zullen blijven.”

  Premier Benjamin Netanyahu spreekt tijdens een kabinetsvergadering. Aan zijn rechterhand zit minister van Onderwijs, Naftali Bennet. Beiden benadrukten aan het begin van het nieuwe schooljaar het belang van Bijbelonderwijs.