Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Politieke druk bemoedigt terreur - Christenen voor Israël
 • Politie en reddingswerkers op de plaats van de aanslag in Jeruzalem. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Politieke druk bemoedigt terreur

  Yochanan Visser - 11 oktober 2016

  Iets meer dan een week nadat het Witte Huis verklaarde dat Jeruzalem geen deel uit maakt van Israël en een paar dagen nadat de regering-Obama en de Europese Unie een ongekende aanval lanceerden op Israël vanwege een nieuw bouwplan in Shilo in Samaria was Jeruzalem opnieuw het toneel van een Palestijnse terreuraanslag.

  Een Palestijns-Arabische terrorist uit Oost Jeruzalem reed in zijn auto door de straten van Jeruzalem en schoot twee Israëli’s dood en verwondde vijf anderen op zondagochtend. Die Palestijnse terrorist zou op zondag een gevangenis straf vier maanden hebben moeten beginnen voor vijftien gevallen van aanzetten tot geweld en zeven gevallen van steun aan terreurorganisaties.

  “De Palestijnen doen wat ze altijd doen wanneer er politieke druk op Israël wordt uitgeoefend: ze grijpen naar het terreurwapen.”

  Wanner u denkt dat de link tussen de (anti-Israelische) politieke verklaringen en de terreur door Palestijnse terroristen vergezocht is hebt u het mis. De terrorist reageerde hoogstwaarschijnlijk op een oproep van Hamas die daags voor de aanslag de Palestijnen opriep om de zogenaamde Al-Aqsa Intifada, de messenjihad van individuele terroristen tegen Israël die begon vlak voordat de Hoge Feestdagen in 2015, te hernieuwen.

  Nieuwe crisis
  Het feit dat de oproep werd uitgegeven op het moment dat er een nieuwe crisis tussen de regering-Obama en de Israëlische regering uitbrak, is niet toevallig. Die crisis begon vorige week nadat het Witte Huis en het Amerikaanse Ministerie van Buitenlandse Zaken een ongekend scherp geformuleerde verklaring uitgaven over een Israëlisch plan om 96 woningen te bouwen in Shilo ten noorden van Jeruzalem.

  De Europese Unie volgde op vrijdag en papagaaide bijna letterlijk de Amerikaanse veroordeling. De huizen in het nieuwbouwplan zijn bestemd voor Joodse families die hun woningen in de buitenpost Amona, even buiten Shilo, zullen kwijtraken. Dit werd duidelijk nadat het Israëlische Hooggerechtshof had geoordeeld dat Amona moet worden afgebroken omdat het gebouwd is op Palestijns privéland.

  De vernietiging van de buitenpost in de buurt van Shilo is voorlopig gepland voor december. De Amerikaanse regering ging zo ver om terminologie die meestal wordt gereserveerd voor de veroordeling van misdaden van malafide regimes en terroristische organisaties te gebruiken om het Israëlische plan te bekritiseren.

  Het Witte Huis zei bijvoorbeeld dat het de Israëlische plannen “scherp veroordeelde” in plaats van het meer gebruikelijke “uiten van bezorgdheid” en beweerde ten onrechte dat het plan de zogenaamde tweestatenoplossing om het Palestijns-Israëlisch conflict op te lossen onmogelijk zou maken.

  In werkelijkheid zal de nieuwbouw plaatsvinden binnen de bestaande gemeentegrenzen van Shilo en er zal geen nieuwe nederzetting worden gebouwd zoals de regering Obama ten onrechte beweert. De Palestijnen zagen echter wat er gebeurde en besloten blijkbaar om te doen wat ze altijd doen wanneer er politieke druk op Israël uit westerse landen – en in het bijzonder druk van de Verenigde Staten – wordt uitgeoefend: ze grepen naar het terreurwapen.

  Arabisch geweld
  Hetzelfde gebeurde in maart 2010 na het bezoek van de Amerikaanse vice-president Joe Biden aan Israël. Een openlijke ruzie tussen Israël en de regering-Obama over de aankondiging van een nieuw bouwproject in de wijk Ramat Shlomo in Jeruzalem tijdens het bezoek van Biden leidde bijna tot de Derde Intifada.

  Bid voor veilige Hoge Feestdagen voor Israëli’sMeer gebedspunten Een golf van Arabisch geweld trof Israël nadat de toenmalige Amerikaanse Minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton eiste dat Israël “concrete stappen” in de richting van vrede zou nemen en geen genoegen nam met een verontschuldiging. Dat was een jaar nadat Israel een moratorium op de bouw in Samaria en Judea had afgekondigd.

  Clinton gaf later in haar memoires toe dat deze harde lijn over de “nederzettingen” een miscalculatie was geweest. De agressieve reactie van de regering Obama over het plan leidde slechts tot meer Palestijnse onverzoenlijkheid en veroorzaakte massale rellen in Jeruzalem en op de zogenaamde Westelijke Jordaanoever. Israëlische experts zeggen dat nu hetzelfde kan gebeuren na de schietpartij in Jeruzalem op zondag. Voorlopig lijkt het erop dat zij gelijk krijgen.

  Jihad
  Fatah, de regerende politieke partij in de door de Palestijnse Autoriteit gecontroleerde gebieden in Judea en Samaria, kondigde onmiddellijk een dag van nationale rouw af nadat de Israëlische politie de terrorist had gedood en riep op tot een algemene staking. Dat was een maatregel die al jaren niet meer was gebruikt tegen Israël.

  Als gevolg van de Fatah-oproep lanceerden Arabieren in Oost-en Noord-Jeruzalem een staking en Palestijnse hordes vielen Israëlische politiepatrouilles in de Arabische wijken in de hoofdstad van Israël aan. Ook Israëlische Arabieren vochten met Joden in de kantoren van het Nationale Verzekerings Instituut Bituach Leumi in Jeruzalem, terwijl hun Palestijnse broeders hun gewelddadige aanvallen op Joden in Judea en Samaria opvoerden.

  De Israëlische autoriteiten zetten zich nu schrap voor meer Palestijns geweld in de aanloop naar Jom Kippoer, de Grote Verzoendag die op dinsdagavond begint.
  Duizenden politieagenten moeten in de de Oude Stad van Jeruzalem garanderen dat de Joodse Israeli’s de traditionele gebeden voor verzoening met God kunnen reciteren nadat ze hun medemens om vergeving hebben gevraagd voor individueel wangedrag over het afgelopen jaar.

  Verzoening met de Palestijnse Arabieren lijkt echter verder weg dan ooit.
  Integendeel, Fatah en Hamas zijn plotseling eensgezind in de opvatting dat de Jihad tegen Israel moet worden voortgezet totdat Allah hen de overwinning schenkt.

  Over de auteur