Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Notice: Trying to access array offset on value of type null in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/welcome-back-buyer/inc/settings/Options.class.php on line 255

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 776

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 777

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Deprecated: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/woocommerce/includes/wc-formatting-functions.php on line 778

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 758

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 759

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 760

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /home/cvi/domains/christenenvoorisrael.nl/public_html/wp-content/plugins/wc-gallery/includes/functions.php on line 761
Unesco-resolutie gaat over bestaansrecht Israël - Christenen voor Israël
 • Het consequent ontkennen van de Joodse geschiedenis op de Tempelberg, heeft tot doel het bestaansrecht van Israël te ontkennen. - Foto: Flash90
 • Israëlnieuws via Whatsapp

 • Nieuws

  Unesco-resolutie gaat over bestaansrecht Israël

  Yochanan Visser - 21 oktober 2016

  Nadat Unesco afgelopen donderdag een resolutie aannam die elke Joodse band met de Tempelberg in Jeruzalem ontkende, besloot de Israëlische premier Benjamin Netanyahu om niet langer passief te blijven in de voortdurende campagne die beoogt om de historische Joodse rechten op het land Israël te ontkennen en daarmee het bestaansrecht van de staat Israël.

  Netanyahu maakte bekend hij contact zal opnemen met de leiders van de 21 landen die lid zijn van de raad van bestuur van het Unesco Wereld Erfgoed Comité. Hij probeert om de leden van het Unesco-comité om te praten zodat ze de definitieve versie van de resolutie over de Tempelberg die volgende week in stemming zal komen, niet zullen steunen. Carmel Shama-Hacohen, de Unesco-ambassadeur van Israël, zei in een reactie op het nieuws dat het land “een stevige strijd” met het Unesco-comité te wachten staat vanwege het feit dat de leden een lange geschiedenis hebben van anti-Israëlische besluiten.

  “De leugencampagne over de Joodse geschiedenis is verbonden met de ontkenning van het bestaansrecht van Israël.”

  Angola, Azerbeidzjan, Burkina Faso, Kroatië, Cuba, Finland, Indonesië, Jamaica, Kazachstan, Koeweit, Libanon, Peru, Filippijnen, Polen, Portugal, Republiek Korea, Tunesië, Turkije, Tanzania, Vietnam en Zimbabwe hebben zitting in het comité .

  De Israëlische regering beseft echter dat er iets moet worden gedaan om de leugens over de Joodse geschiedenis te stoppen, omdat die leugencampagne verbonden is met de ontkenning van het bestaansrecht van Israël. “De wil bestaat om deze chaos waar iedereen door wordt geschaad te stoppen,” vetelde Shama-Hacohen verslaggevers.

  Deze opvatting van de Israëlische regering wordt gedeeld door Bas Belder de SGP vertegenwoordiger in het Europese Parlement. Belder vertelde de Jerusalem Post tijdens een bezoek aan Israël in verband met het Loofhuttenfeest (Soekot) dat Unesco met het aannemen van de resolutie in feite het bestaansrecht van Israël niet erkent.

  Het eerste ontwerp van de Unesco-resolutie die de Tempelberg alleen bij zijn islamitische naam al-Haram al-Sharif noemde en de Klaagmuur tot de Al-Buraq Plaza omdoopte werd vorige week donderdag met een 24-6 meerderheid goedgekeurd. Zesentwintig landen onthielden zich van stemming terwijl Nederland en de Verenigde Staten bij de zes landen hoorden die de tegen de resolutie stemden.

  Op dinsdag hield Unesco een herstemming en hechtte opnieuw haar voorlopige goedkeuring aan de resolutie. Dit gebeurde nadat Mexico had aangekondigd dat het had besloten om haar aanvankelijke steun voor de resolutie in te trekken. Brazilië is een ander land dat heeft aangegeven dat het niet langer dergelijke besluiten zal ondersteunen in de toekomst. Beide Katholieke landen realiseren zich nu dat de resolutie niet alleen bedoeld is om de Joodse geschiedenis in het land van Israël te ontkennen maar ook het christelijk erfgoed.

  Amerikaanse kritiek
  De regering Obama veroordeelde de resolutie in duidelijke taal en erkent nu dat de Verenigde Staten haar leiderschap op de Unesco zal moeten herstellen. De resolutie is “eenzijdig”, “nutteloos” en “zeer gepolitiseerd,” zei een niet nader genoemde Amerikaanse functionaris tegen de Jerusalem Post. “Het terugkerende sterk gepolitiseerde gebruik van de vergaderingen van de Unesco Raad van Bestuur onderstreept alleen maar verder de dringende noodzaak voor de Verenigde Staten om haar leiderschap bij Unesco, dat aanzienlijk ondermijnd is sinds de VS de financiering van Unesco in 2011 stopzette, te herstellen,” zei de official.

  Twee prominente Republikeinse Congresleden kwamen ook in actie en schreven een protestbrief na de stemming waarin ze stelden dat de resolutie in strijd is met de wetenschap: “Deze resolutie is tegenstrijdig met, onder andere, de wetenschap zoals bijvoorbeeld de recente archeologische opgravingen, in de Stad van David. Daaruit is gebleken dat er onweerlegbaar, fysiek bewijs bestaat dat de Joodse en christelijke banden met de heilige stad Jeruzalem bevestigt”, schreven Senator Ted Cruz en afgevaardigde Ileana Ros-Lehtinen in hun brief.

  De Palestijnse Autoriteit (PA), die in feite achter de Unesco-resolutie zit, is echter niet onder de indruk en blijft bij haar ontkenning van de Joodse geschiedenis en het christelijk erfgoed in Israël. Mounir Anastas, de PA-gezant bij Unesco, beweerde dat de resolutie en de stemming over “de bezetting” gingen. Een andere PA-vertegenwoordiger bij Unesco stelde dat elke verwijzing naar de Joodse geschiedenis en rechten op de Tempelberg “onmogelijk” was.

  Erkenning Jeruzalem in Islam
  De PA en de Arabische landen beweren namelijk dat het onmogelijk is om de Joodse geschiedenis in Jeruzalem te erkennen omdat die ontkenning is gebaseerd op de islamitische leer. Echter, zoals deskundigen zoals Bernard Lewis en Martin Kramer hebben aangetoond, de Koran erkent het bestaan van de twee Joodse tempels in Jeruzalem. Wanneer de Koran bijvoorbeeld spreekt over de zonden van de Israëlieten en Gods straf wordt de tempel expliciet genoemd.

  (We stonden je vijanden toe)
  Om uw gezichten te verminken,
  En om uw Tempel binnen te gaan.
  Zoals ze die eerder binnengingen,
  En om hun bezoek met vernietiging te besluiten
  Alles viel in hun handen (letterlijk onder hun macht).
  (Koran, Soera 17:7)

  Bovendien hebben moslimgeleerden zoals Abdullah Yusuf Ali erop gewezen dat de hedendaagse islamitische exegese over de zogenaamde “verste moskee” die in de koran wordt genoemd foutief is. De meeste moslims zeggen dat de Al-Aqsa moskee in Jeruzalem deze “verste moskee” is, maar in werkelijkheid bedoelde de koran de tempel van Salomo op de berg Moria, omdat op het moment dat de Koran werd geschreven er geen moskee bestond in Jeruzalem, aldus Yusuf Ali.

  Bovendien, zoals gerenommeerde islam en Midden-Oostengeleerde Bernard Lewis uitlegde in zijn boek Het Midden-Oosten, gebruikten de eerste moslims niet de naam Al-Quds wanneer ze spraken over Jeruzalem. Zij gebruikte de Arabische vertaling van de Hebreeuwse naam voor de Tempelberg “Bait al-Maqdis” (Bayit HaMiqdash in het Hebreeuws).

  Het hoofd van de Israëlische Oudheidkundige Dienst (IAA) Yisrael Hasson vergeleek Unesco met de Islamitische Staat tijdens de openingsplechtigheid van het nieuwe hoofdkwartier van zijn organisatie in Jeruzalem woensdag. Hij zei dat Unesco’s acties te vergelijken zijn met wat ISIS deed in Palmyra (Tadmon) in Syrië waar het de antieke stad die door koning Salomo werd gebouwd en die behoort bij het Unesco-werelderfgoed deels verwoeste omdat die ‘godslastering’ zou symboliseren. Unesco sloot zich in feite bij dit systeem van destructie van werelderfgoed aan, zei Hasson.

  Hij had eraan kunnen toevoegen dat zowel Unesco als Islamitische Staat de islamitische geschriften misbruiken voor politieke doeleinden en de verwoesting van Israël.

  Over de auteur